Tech

Deze 3 belangrijke wijzigingen op het internet gaan wij zien in 2023

belangrijke wijzigingen internet 2023

In 2023 gaan er veel dingen veranderen, zo ook op het gebied van internet en tech. Zo kun jij wellicht Whatsapp niet meer gebruiken op jouw telefoon! Maar wat zijn de belangrijkste veranderingen dit jaar? Hier staan de drie belangrijkste wijzigingen op een rijtje:

Whatsapp stopt op oude telefoons

Op 1 januari is WhatsApp gestopt met de ondersteuning voor 47 verouderde mobiele telefoons. Dit betekent dat gebruikers van deze telefoons geen gebruik meer kunnen maken van de app. De telefoons die niet meer ondersteund worden, zijn onder andere de iPhone 5, de Galaxy S2 en de Galaxy S3 mini.

Dit zijn allemaal telefoons die al enige tijd niet meer op de markt zijn en die voldoen aan de eisen van moderne apps. Gebruikers van deze telefoons zullen dus op zoek moeten gaan naar een andere manier om te communiceren met hun vrienden en familie via WhatsApp. Of is het wellicht tijd voor een nieuwe telefoon?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door WhatsApp (@whatsapp)

Microsoft laat persoonsgegevens in Europa opslaan

Microsoft heeft aangekondigd dat het bedrijven en overheden in Europa vanaf 1 januari de mogelijkheid geeft om hun data enkel op servers in Europa op te slaan. Dit is een belangrijke verandering, aangezien veel bedrijven en overheden momenteel hun data opslaan op servers in landen buiten Europa.

Er zijn echter belangrijke verschillen tussen de wetgeving rond persoonsgegevens in de Europese Unie en in andere landen, zoals de Verenigde Staten. In de Europese Unie zijn er bijvoorbeeld strengere regels voor het gebruik en de bescherming van persoonsgegevens. Dit betekent dat persoonsgegevens die op servers in de Europese Unie opgeslagen zijn, veiliger zijn dan op servers in landen met andere wetgeving.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Microsoft (@microsoft)

Gratis accounts delen bij Netflix is voorbij

Vanaf ergens in 2023 zal het bij Netflix verplicht zijn om extra te betalen voor het delen van een abonnement met mensen buiten het eigen huishouden. Het is nog niet bekend hoeveel Netflix hiervoor zal vragen, maar het zou rond de 3 of 4 euro per maand liggen. Op dit moment delen ongeveer 100 miljoen van de in totaal 220 miljoen gebruikers hun account met anderen.

Dit is een groot probleem voor Netflix, aangezien het bedrijf zo’n half miljard euro per maand misloopt als gevolg hiervan. Om dit te verhelpen, werkt Netflix aan een systeem van subaccounts. Hiermee kunnen gebruikers hun account legaal delen met anderen, mits zij hiervoor extra betalen.