bekende-nederlanders-haartransplantatie
Health

Deze 7 bekende Nederlanders ondergingen een haartransplantatie

Als je een beetje ijdel bent, en je ziet dat je haar steeds dunner wordt, dan is het mogelijk om een haartransplantatie te ondergaan. Bij zo’n transplantatie worden haarzakjes verplaatst naar het kalende gebied.
Na een haartransplantatie groeit er weer haar op de plek waar het eerst minder goed behaard was. Deze behandeling bestaat al jaren en is door verschillende bekende Nederlanders met succes ondergaan.

Een haartransplantatie tegen kaalheid

Een haartransplantatie is eigenlijk een simpele handeling. Je bent je eigen donor. De haarzakjes worden uit de zogenoemde haarkrans achterop je hoofd gehaald. Dit gedeelte maakt uit van de permanente lichaamsbeharing, dat normaalgesproken levenslang behouden blijft. Deze haarzakjes zijn ongevoelig voor het hormoon DHT, dat haarzakjes naarmate je ouder wordt laat afsterven.

Een haartransplantatie kan dus uitkomst bieden als je jezelf ergert aan een dunner wordende bos haar, of kaalheid op bepaalde plekken op je hoofd, maar ook gezichtsbeharing is op deze manier te herstellen. Er zijn een aantal bekende Nederlanders die zweren bij een behandeling zoals deze. We hebben er 7 op een rijtje gezet.

1. Arie Boomsma

Arie Boomsma stoorde zich aan zijn steeds dunner wordende haarlijn. Door een haartransplantatie wist hij een taboe te doorbreken en andere bekende Nederlanders ertoe aan te zetten om hetzelfde te doen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Arie Boomsma (@arieboomsmainstagram)

2. Gijs Staverman

Ook Gijs Staverman wordt een dagje ouder, en kaler. Hij twijfelde maanden om de behandeling te laten doen, maar hij heeft uiteindelijk toch de stap genomen, en daar heeft hij geen spijt van.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gijs Staverman (@gijsstaverman)

3. Gerard Joling

De zanger liet zich twee keer behandelen. de eerste keer kreeg hij aan de voorzijde een transplantatie, de tweede keer was zijn kruin aan de beurt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gerard Joling (@gerard_joling)

4. Frans Bauer

De goedlachse Frans Bauer heeft in 2011 een succesvolle haartransplantatie ondergaan nadat hij zijn haargrens steeds verder terug zag wijken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Frans Bauer (@fransbauer)

5. Wesley Sneijder

Wesley Sneijder zag steeds meer kale plekken op zijn hoofd en ook zijn haargrens kroop bij de voetballer steeds meer omhoog. Na een bezoekje aan de haarkliniek was hij weer het mannetje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wesley Sneijder (@wesleysneijder)

6. Raymond van Barneveld

Ze hebben flink wat haarzakjes bij de darter geplaatst, want hij was nagenoeg kaal. De Hagenees heeft inmiddels weer een bosje haar op zijn kruin.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Raymond van Barneveld (@raybar180)

7. Dick Advocaat

De ex-bondscoach zal zich regelmatig de haren uit het hoofd hebben getrokken tijdens wat wedstrijden, maar dat was na een bezoek aan de haarkliniek zo opgelost.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dick Advocaat (@officialdickadvocaat)