4-daagse-werkweek
Geld & Carrière

Amerikaans bedrijf bewijst dat een 4-daagse werkweek meer winst genereert

Een Amerikaans bedrijf genaamd Wanderlust Group heeft met groot succes een 4-daagse werkweek geïmplementeerd. De CEO heeft vertelt dat de keuze die ze hebben gemaakt gigantisch veel voordelen met zich mee heeft gebracht, en niet alleen voor de werknemers.

Wanderlust Group

De CEO van het Amerikaanse Wanderlust Group, Mike Melillo, heeft aan Fast Company verteld dat de productiviteit en de winst is gestegen na het invoeren van een vierdaagse werkweek. Hij heeft er hierbij expres voor gekozen om werknemers pas vanaf dinsdag te laten beginnen met werken.

Hij kwam volgens hemzelf op het idee toen hij op een zondagavond de populaire HBO serie Game of Thrones aan het kijken was, en ontzettend opkeek tegen de dag daarna, zei hij tegen Fast Company: “Als ik op zondagavond opkijk tegen de volgende dag, dan zou ik niet moeten gaan werken.”

4-daagse werkweek

Experiment 4-daagse werkweek

Hij besloot een experiment uit te voeren waarbij al zijn 45 medewerkers de maandag vrij kregen, waarbij ze geen salaris hoefde in te leveren. De resultaten logen er niet om: “We leerden prioriteiten stellen en eigenlijk kwam het de kwaliteit van onze vergaderingen alleen maar ten goede.”

Maar het moreel van de werknemers schoot ook omhoog, wat resulteerde in de drie beste opeenvolgende maanden: “Wanderlust Group kende die eerste zes maanden de sterkste groei en productiviteit ooit en sindsdien is onze winst elk jaar met 121 procent gestegen.”

4-daagse werkweek

Moraal van het verhaal

Melillo raadt elke werkgever sindsdien aan om een 32-urige werkweek te implementeren. Hij zegt hierover: “Als zelfs ik kan geloven in de 4-daagse werkweek, kan iedereen dat. Ik ben er trots op dat ons bestuur en team dit risico hebben genomen. Maandag is nu mijn favoriete dag van de week.” Lees ook eens één van deze artikelen: