Geld & Carrière

Dit enorme bedrag vangt Wim Hof voor een ijskoude Zoom sessie

edrag Wim Hof Zoom sessie
The Iceman in actie. Foto: @iceman_hof

The Iceman Wim Hof is bekend vanwege zijn kouderecords én zijn baanbrekende Wim Hof methode. De beste man is niet bang voor wat kou en zijn ademhalingssessies zijn baanbrekend. Daarmee genereert hij een aardige inkomensstroom. Wat zijn de activiteiten waar hij geld mee verdiend, en wat vraagt hij bijvoorbeeld voor een Zoom sessie? We zochten het voor je uit.

Wim Hof in opspraak

Onlangs kwam Wim Hof in opspraak: een tiener in Amerika verdronk nadat ze zijn methode probeerde. Nu wordt The Iceman daarvoor aangeklaagd. Er komen nu verhalen naar boven dat er eerder al twee mensen overleden door zijn methodes. Een zoon van Wim Hof zei dat ze altijd van tevoren waarschuwen voor de risico’s, maar het is toch een pittige situatie. Het is nu afwachten wat de rechter er van vindt.

Wim Hof verdient op verschillende manieren geld aan zijn methode. Het is hem niet om het geld te doen, zo melde hij in een interview met de Volkskrant vorig jaar. Hij wil het geld in wetenschappelijk onderzoek steken en de wereld beter maken. Een nobel streven. Zit hier ook een financieel aspect aan?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wim Hof (@iceman_hof)

De vele activiteiten van Wim Hof

The Iceman reist de hele wereld rond en verzorgt workshops en retraites. Daar deelt hij zijn ademhalingstechnieken, methode om met kou om te gaan, en mindset training. Tickets zijn niet goedkoop, ze variëren van € 300 tot wel €2500. Een unieke ervaring, maar je moet dus wel vrij diep in de buidel tasten.

Wat kost een Zoom sessie met Wim Hof?

Voor degenen die niet bij een workshop kunnen zijn, biedt Wim Hof online cursussen aan. Die kosten zo’n € 99 tot € 500 per persoon. Van introductielessen tot geavanceerde trainingen, voor elk wat wils.

Hoe persoonlijker de cursus, hoe hoger de prijs. Dat blijkt wel uit de prijs voor een Zoom sessie op bedrijfsniveau. In de Volkskrant onthulde Hof zelf dat hij 50.000 euro kan verdienen met één Zoom sessie. Dat is keihard en ijskoud cashen.

App, boeken, merchandise

The Iceman heeft ook een ademhalingstraining app gelanceerd waarmee hij flink verdient. Miljoenen mensen betalen €4,99 per maand om de voordelen van de app te ervaren. Wim Hof is ook auteur van verschillende boeken, waaronder “De Wim Hof Methode: Ontdek je Volledige Menselijke Potentieel.”

Deze boeken zijn in meerdere talen vertaald en verkopen goed.Ook is er Wim Hof merchandise, van kleding tot accessoires en uitrusting die te maken hebben met zijn technieken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wim Hof (@iceman_hof)

Het vermogen van Wim Hof

Al deze activiteiten zorgen voor een aardige stroom aan inkomsten. Samen met zijn zoon Enahm Hof heeft The Iceman miljoenen verdiend met het familiebedrijf Innerfire BV. Volgens verschillende bronnen, zoals het Algemeen Dagblad en Quote bedraagt het vermogen van Wim Hof in 2023 zo’n 10 a 12 miljoen dollar.