Geld & Carrière

Dit absurde bedrag verdient ex-president Barack Obama op één avond

bedrag-optreden-barack-obama

Wil jij voormalig president van Amerika Barack Obama in het echt zien? Vanavond (1 mei 2023) is hij te bewonderen in de Ziggo Dome in Amsterdam. Het evenement is op het moment dat we dit schrijven nog niet uitverkocht. Wil je er nog naar toe, dan moet je wel een dikke portemonnee hebben. Wat kost een kaartje, wat kost een selfie en wat verdient Obama er zelf allemaal aan? We zochten het voor je uit; we verklappen je alvast dat het om indrukwekkende bedragen gaat.

Voormalig president Verenigde Staten komt naar Nederland

Barack Obama kent vrijwel iedereen als de 44ste president van de Verenigde Staten van Amerika. Hij vervulde deze functie om precies te zijn van 20 januari 2009 tot 20 januari 2017. Zijn opvolger was Donald Trump, die inmiddels is opgevolgd door Joe Biden. Obama is nu 61 jaar en vult zijn tijd voor een groot deel met de wereld rondreizen om lezingen te geven. Dat doet hij bepaald niet voor niets.

De voormalig president is nog altijd mateloos populair en elk van zijn lezingen trekt duizenden bezoekers. Onder de titel An Evening with President Barack Obama geeft hij vanavond een lezing in de Ziggo Dome en daarna wordt hij op het podium geïnterviewd door Janine Abbring; haar ken je wellicht van de presentatie van NPO tv-programma Zomergasten en als de ex van Arjen Lubach.

Obama fan? Trek je portemonnee

Voor niets gaat alleen de zon op en ook Barack Obama komt niet gratis opdraven. Het goedkoopste kaartje voor An Evening with President Barack Obama kost 104,50 euro; dan zit je op de tribune. Wil je vooraan zitten, dan betaal je 495 euro. Dat is overigens minder dan het vorige optreden van Obama in Zürich, Zwitserland: diverse media melden dat een kaartje vooraan daar 572 euro koste.

Ben je een groot bewonderaar van Obama en wil je met hem op de foto? Zorg voor voldoende saldo op je bankrekening, want dan moet je 2.750 euro aftikken. Voor dat bedrag krijg je een platina ticket. Daarmee krijg je toegang tot een pre party. Daar is een diner bij inbegrepen en op de pre party maakt Obama tijd voor gasten om een selfie met hem te maken.

bedrag optreden barack obama

Wat verdient Obama nu precies op zo’n avond?

Dat is niet officieel bekend, maar dagblad Het Parool maakte op basis van de kaartverkoop een inschatting. De totale omzet van één optreden van Obama schat Het Parool op basis van de ticketprijzen op tussen de 2 en 3 miljoen euro. Bij popsterren is het gebruikelijk dat ze ongeveer een derde van de opbrengst krijgen. Gaan we ervan uit dat dit ook voor Obama geldt dat komt zijn gage mogelijk dicht in de buurt van de 1 miljoen euro.