Tech

Dit surrealistische bedrag gaat de Apple Vision Pro kosten

bedrag-kosten-apple-vision-pro

Techgigant Apple heeft de langverwachte mixed reality-headset ‘Apple Vision Pro’ onthuld. Topman Tim Cook nam uitgebreid de tijd om de bril te onthullen en alle beschikbare functies aan het publiek te tonen. De Vision Pro combineert virtual reality (VR) met augmented reality (AR), en geeft door het toevoegen van een virtuele laag letterlijk een andere blik op de werkelijkheid. Wij keken naar de functies, en het prijskaartje.

Headset voor mixed-reality

Je kunt ten eerste zelf bepalen hoeveel je jezelf onder wil dompelen in VR of AR, dat kun je bepalen door te draaien aan een ‘digital crown’, dat vergelijkbaar is met dat van de Apple Watch. Je kunt vervolgens verschillende apps gebruiken, films kijken, spelletjes spelen, Facetimen, en zo verder. Als je augmented reality gebruikt, dan kun je een virtuele laag over de werkelijkheid projecteren.

Je kunt vervolgens door de kamer lopen en praten met de mensen om je heen terwijl de beschikbare apps voor je ogen worden geprojecteerd. De bediening gaat met gebarenbesturing. Het is bijvoorbeeld mogelijk om in- en uit te zoomen door je wijsvinger en duim bij elkaar te knijpen. Scrollen doe je door je vingers omhoog of omlaag te bewegen. De Vision Pro kan volledig worden gepersonaliseerd, zo wordt er gebruikgemaakt van een irisscan.

Prijskaartje van Apple Vision Pro

De Vision Pro ziet eruit als een futuristische skibril. Volgens Apple geeft de headset een optimale mengeling van digitale content en de fysieke wereld weer. De apps ‘zweven’ voor je ogen, evenals alle andere dingen die worden geprojecteerd. Dit wordt mogelijk gemaakt door een micro-oled scherm met pixels van 7,5 micron groot. Dit houdt in dat 64 pixels van de Vision Pro in een pixel van een iPhone passen, wat zorgt voor een optimale ervaring.

Dit nieuwe stukje techniek van Apple is niet goedkoop. De Apple Vision Pro zal vanaf begin volgend jaar in de Verenigde Staten verkrijgbaar zijn, en zal $3.499 gaan kosten, dat is omgerekend, inclusief btw, zo’n 4000 euro. In de loop van 2024 zal de Vision Pro ook in andere landen beschikbaar zijn, dus begin maar vast met sparen. Om vast een idee te geven over de mogelijkheden van deze revolutionaire headset hebben we hieronder een video geplaatst waarin de Vision Pro wordt uitgelicht.