friends-serie
Geld & Carrière

Dit vriendelijke bedrag verdiende de cast van Friends per aflevering

Eigenlijk missen wij stiekem nog steeds wel de populaire hitserie Friends op tv.  Hoewel de show eindigde in 2004 verdient de cast een aantal jaren laten nog steeds bakken met geld aan de Amerikaanse serie.  Als je ‘How you doin?’ aan Joey zou vragen, zou hij je vast geen negatief antwoord geven met zijn riante vermogen. Wij zochten voor je uit hoeveel de cast verdient per aflevering en of dit ook verschilt per acteur.  

Friends cast destijds al best betaalde acteurs

Het is alweer een tijdje geleden, maar op 22 september 1994 was de eerste aflevering ”The One Where Monica Gets A roommate” in de Verenigde Staten uitgezonden. Daarna volgde er maar liefst 236 afleveringen en kwam er in 2004 helaas een einde aan de hitserie. Veel tranen leverde dit op bij de kijkers van de serie.

Ontzettend veel fans sprongen dan ook een gat in de lucht toen ze eenmalig na 17 jaar even terugkwamen met Friends The Reunion. We konden toen genieten van grappige en smeuïge verhalen achter de camera’s. Toen de serie net uitkwam, waren ze een van de best betaalde acteurs. Nog steeds verdienen ze geld aan de herhalingen die volop worden uitgezonden over de hele wereld. Hieronder zie je de grappigste momenten.

Goed betaalde Friends reünie

”I’ll be there for you” zouden de Friends acteurs hebben gedacht toen ze gevraagd werden voor de reünie en hoorden wat dit zou opleveren. De zes Friends acteurs kwamen vorig jaar weer even terug in een ongescripte Friends- reünie, die maar liefst zes uur tijd in beslag heeft genomen.

We konden zien dat de acteurs eigenlijk geen spat zijn veranderd. Jennifer Aniston is nog steeds prachtig  en Matt LeBlanc is nog steeds grappig (en ietsjes grijzer). Volgens Fox Business heeft elke acteur op de reünie  tussen de twee en drie miljoen dollar gekregen om er alleen bij te zijn. Dat is meer dan het dubbele van wat ze vroeger per aflevering kregen.

friends-de-reunie

Bedrag per Friends aflevering

In het eerste seizoen verdiende de cast $22.500 per persoon per aflevering. In dit seizoen werden alle acteurs nog evenveel betaald. Even een rekensommetje: dat betekent dat ze $540.000 per persoon voor het hele seizoen verdienden. Daar doen wij het ook wel voor! In de 9 seizoenen die hierop volgde waren er wel wat verschillen. In seizoen 2 waren de salarissen namelijk minder eerlijk verdeeld.

De minst betaalde acteur kreeg voor het hele seizoen $480.000, en het meest betaalde cast lid kreeg maar liefst $960.000.Welke Friends acteur het laagste en hoogste bedrag kreeg is niet bekend .Gelukkig waren alle bedrag in de seizoenen erna weer gelijk. Het hoogtepunt was in seizoen 9 en 10. De castleden verdienden toen 1 miljoen euro per aflevering. Say what? En wij maar denken dat het vermogen van Tom Cruise abnormaal hoog is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Friends (@friends)

Friends nog steeds mateloos populair

Nog steeds zit de Friends-cast wel gebakken, want er blijven inkomsten binnenkomen. Op dit moment krijgen ze zo’n 2% syndicatie wint per persoon. De serie wordt namelijk nog steeds uitgezonden op HBO.  In totaal gaat dit om 1 miljard dollar per jaar. Onwerkelijke bedragen! En dat weten we nog niet eens wat ze verdienen aan hun sponsorcontracten en alle merchandise artikelen die nog steeds te koop zijn.

Per persoon zitten ze op ongeveer 16,5 miljoen dollar per jaar. En wat ze hiervoor moeten doen? Uh nou niks!  Lekker achterover liggen. We zijn benieuwd of ze zelf ook nog wel eens genieten van de herhalingen. Heb je geen genoeg gekregen van Friends? Wist je dat er in New York city een ‘Friends Experience’ bestaat? Hier kun je voor zo’n 43 euro foto’s maken op de bank waar de Friends cast heeft gezeten.friends-lachen