bed-opmaken-ochtend-belangrijk
Health

Elke ochtend je bed opmaken maakt je een beter mens

 Het is hoog tijd om je bed opmaken eens onder de loep te nemen en te ontdekken waarom het zo belangrijk is dit elke dag als eerste te doen. Maak je elke dag je bed netjes op of schiet het er weleens bij in? We zetten de voordelen van je bed opmaken als praktische ochtendroutine voor je op een rij.

Verhoogde productiviteit gedurende de dag

Aan het einde van een lange dag is er niets zo heerlijk als in een keurig opgemaakt bed stappen. Maar wist je dat het opmaken van je bed ’s ochtends nog meer voordelen met zich meebrengt?  Een opgemaakt bed is de sleutel tot meer gezondheid en productiviteit: deze simpele taak geeft je een kleine energieboost. Het netjes leggen van je beddengoed is de eerste taak die je kunt voltooien op een dag, en dat maakt het bijzonder belangrijk.

Schrijver,  spreker en voormalige admiraal Michael McRaven zei ooit, vrij vertaald: Maak je elke ochtend je bed op, dan heb je jouw eerste taak voor die dag volbracht. Dat levert je een klein gevoel van trots op en je voelt je aangemoedigd om meer taken te voldoen. Aan het einde van de dag blijkt dat die ene taak is uitgegroeid tot heel veel afgeronde taken.”

bed opmaken ochtend belangrijk

Verbeterde slaapkwaliteit

Een goede nachtrust is belangrijk om veel redenen. Onderzoek toont aan dat wanneer je elke dag je bed opmaakt, je ’s nachts beter slaapt. Hoe is dit mogelijk? Het blijkt dat mensen die elke ochtend hun bed opmaken, over het algemeen ook betere routines voor het slapen gaan hebben. En ze voelen zich beter wanneer ze naar bed gaan dan degenen die hun bed niet opmaken.

bed opmaken ochtend belangrijk

Je bed opmaken draagt bij een opgeruimd hoofd

Met een keurig opgemaakt bed ziet je slaapkamer er netter uit. Misschien ken je het gezegde: ‘Een opgeruimd huis betekent een opgeruimd hoofd.’ Dus als je ’s ochtends je bed opmaakt, zul je merken dat je wat minder stress ervaart en extra ontspannen door de dag gaat.

Er zijn genoeg redenen om vanaf vandaag een gezonde ochtendroute e te maken van het opmaken van je bed. Naast de bovengenoemde voordelen geeft het je ook een gevoel van voldoening en discipline. Dus, maak van je bed een oase van orde en rust. Je zult versteld staan van de positieve impact die deze simpele handeling kan hebben op je dagelijkse leven.