batmobile te koop elektrische replica
Tech

Batmobile te koop: volledig werkende 100% elektrische replica

Een Vietnamese kunstenaar uit Hanoi heeft zijn meest ambitieuze technologische project onthuld. Met zijn team van specialisten heeft de 23-jarige Nguyen besloten om het meest iconische wapen van de Dark Knight op hyperrealistische wijze na te maken: de Batmobile.

Volledig werkende Batmobile te koop

De Batmobile werd voor de eerste keer gebruikt in de beroemde Batman trilogie van regisseur Christopher Nolan. De replica van dit wereldberoemde voertuig is ontworpen door een 23-jarige kunstenaar die oorspronkelijk uit Vietnam komt, genaamd Nguyen Dac Chung.

Deze getalenteerde jongeman is afgestudeerd aan de Hanoi University of Architecture. In 2017 richtte hij het bedrijf Macro Studios op. In de afgelopen vijf jaar heeft hij zich samen met zijn team, bestaande uit monteurs, ingenieurs, ontwerpers en architecten, gericht op het bouwen van deze gruwelijke bak.

te-koop-elektrische-replica-batmobile

e-Tumbler’s meest prestigieuze project ooit

Maar de e-Tumbler is veruit het meest ambitieuze project van de kunstenaar. Hij had veel technische kennis nodig om deze complexe auto in de eerste instantie te kunnen bouwen. De aandacht voor detail in zijn project verdiend alle lof als je het ons vraagt.

Hoewel er niet heel veel technische informatie te vinden is over de Tumbler, weten we wel dat de replica gebruik maakt van lithium-ion batterijen, wat dit voertuig 100% elektrisch maakt.

De originele auto uit de film had een 5.7L V8 met motor van maar liefst 500pk. Daaraan kan de e-Tumbler helaas niet tippen. Wel kan de elektrische variant van de Batmobile een topsnelheid van 105km/u bereiken, wat alsnog een bewonderenswaardig getal is.

te-koop-elektrische-replica-batmobile

Specificaties van de elektrische Batmobile

Ook heef Nguyen’s versie van de Batmobile een aantal leuke functies. Zo zijn de portier deuren van het voertuig op afstand bedienbaar. Ook zitten er vier camera’s aan boord waarmee je een zicht hebt van 360 graden om de auto door middel van een monitor in de cockpit. Ook is het voertuig gebouwd om één andere medepassagier mee te nemen.

Hoewel de prijs van de e-Tumbler niet staat aangegeven op de website, kunnen we gerust stellen dat potentiële kopers diep in de buidel moeten tasten om de replica van deze Batmobile aan te schaffen. We moesten bij het zien van dit voertuig gelijk denken aan de Tank Taxi, die zich leent voor onder andere feesten en partijen.