Deze basics mogen niet ontbreken in je kledingkast
Style

Deze basics mogen niet ontbreken in je kledingkast

Je staat voor de kledingkast, maar hebt geen idee wat je aan moet doen. Dat kan gebeuren; er zijn nu eenmaal van die dagen waarop je niet zoveel inspiratie hebt. Het is fijn als je op die dagen terug kunt vallen op een paar goede basics. Zorg ervoor dat je de volgende basics in de kast hebt liggen, dan kom je altijd goed voor de dag!

1. Effen T-shirts

Zorg dat je effen shirts in de kast hebt liggen in verschillende kleuren. Wit is altijd een goede optie, maar let er dan wel op dat witte shirts snel verkleuren onder de oksels. Was witte kleding daarom altijd apart en met speciaal wasmiddel voor witte was. Dan gaat het langer mee. Zorg ook voor een paar T-shirts in andere basic kleuren, zoals zwart, donkerblauw of donkerrood. Dan heb je altijd het juiste shirt om een combi mee te maken.

2. Goed ondergoed

Goed ondergoed is belangrijk voor de juiste pasvorm van je bovenkleding. Zorg dus voor hemden met de juiste lengte en voor goed zittende onderbroeken. Een losse boxershort voor heren is altijd praktisch, maar ook strakke boxers en gewone slips zijn handig om in de kast te hebben.

3. Een colbert

Met een colbert kun je iedere outfit een zakelijke look gegeven. Geen wonder dat dit kledingstuk erg populair is op de werkvloer. Als je voor een colbert in een neutrale kleur kiest, is het eigenlijk met alle kleding goed te matchen. Op een spijkerbroek geeft het een losse, maar toch zakelijke uitstraling. En op een pantalon is je outfit goedgekeurd voor bijna iedere gelegenheid.

4. Fijne jeans

Het is belangrijk dat je je comfortabel voelt in je kleding. Neem daarom de tijd om op zoek te gaan naar de jeans die voor jou perfect zit. Groot voordeel van spijkerbroeken is dat je ze met bijna alles kunt combineren. Daarnaast is denim een materiaal dat lang meegaat. Heb je dus eenmaal je lievelingsjeans gevonden, dan kun je daar vaak jaren mee vooruit!

5. De pullover

De pullover is een handig ding: het past over een T-shirt, maar ook onder een colbert. Dat maakt het een veelzijdig kledingstuk en het is dus slim om er een paar van in je kast te hebben hangen. Je kunt hierbij variëren in kleur en in pasvorm. Kijk bijvoorbeeld welke halslijn je beter staat: een ronde of een V-vormige. Als je neutrale kleuren kiest, weet je zeker dat je altijd goed zit met deze basics!