Food & Drinks

Next level barbecueën doe je met deze heerlijke stukken vlees

barbecuen-beste-soorten-vlees

De zomer is in aantocht, en dan gaan we massaal barbecueën. Je kunt er dan voor kiezen om een simpel karbonaadje of een shaslick op de grill te leggen. Je kunt er ook voor kiezen om je culinaire creativiteit te upgraden, en je bezoek trakteren op de meest smaakvolle eetervaring die ze nooit meer zullen vergeten. Wij hebben een aantal van de meest heerlijke en beste stukken vlees uitgezocht waarmee jij absoluut de show steelt tijdens elke barbecue deze zomer.

Barbecueën met vlees van hoogwaardige kwaliteit

Een simpel karbonaadje op de barbecue leggen is zonder twijfel ook een prima manier waarmee jij je gasten kunt laten watertanden. Er is een breed scala aan barbecues te koop waarmee jij het uiterste uit je gerecht kunt halen, zoals de Kamado barbecue. Als je toch bezig bent met grillen, dan kun je net zo goed wat extra kwaliteit bereiden, want jij moet de geschiedenisboeken ingaan als de Gordon Ramsey van het barbecueën.

Als je de onderstaande gerechten aan je gasten serveert dan ben je hard op weg om een viersterren grillmaster te worden. Het is uiteraard belangrijk dat je extra tijd en liefde aan deze gerechten geeft, dus gaar ze op de juiste temperatuur. Met de juiste bereiding serveer je een goddelijk stukje vlees aan je gasten, en daarmee maak je jezelf onsterfelijk op het gebied van grillen. Met de onderstaande producten steel jij de aankomende zomer de show tijdens het barbecueën.

barbecueën zomer

Presa Iberico

De Presa Iberico is een stuk varkensvlees uit het zuiden van Spanje. Het bewuste deel komt van het deel tussen de nek en de schouder, en is perfect om te grillen op de barbecue. De karakteristieke smaak komt door het feit dat het scharrelvarkens zijn, en veel kastanjes, kruiden en grassen eten. Vooral de eikels (bellotas) die door de varkens worden gegeten geven dit stuk vlees extra smaak. Vooral het recept ‘gevulde Iberico Presa‘ is een echte aanrader.

presa iberico barbecueën

Black Angus burger met cheddar & jalapeno

Deze burger smaakt alsof er een engeltje over je tong piest. De Black Angus burger is de baas van de burgers, en is gemaakt van het Black Angus rund. Dit rund heeft zijn oorsprong in Schotland, en wordt daar sinds het begin van de 19e eeuw gefokt. In deze overheerlijke burger zit cheddarkaas en jalapeno peper verwerkt, en smaakt het lekkerste als hij rosé gebakken is. Dat lukt je door de burger 4 minuten aan beide kanten te bakken.

black angus burger barbecueën

Bavette Black Angus steak

De Bavette Black Angus steak is ideaal voor op de barbecue. Dit stukje vlees is van hoogwaardige kwaliteit, en dient ook op deze wijze te worden bereid. Als je deze steak klaar wil maken dan is het verstandig om hem eerst op kamertemperatuur te brengen, waarna je de steak op een laag vuur aanbakt. Het is vervolgens aan het bezoek om te bepalen of ze een rare, medium of well done willen hebben.

bavette black angus

Wagyu Ribeye Kagoshima

De Japanse Wagyu Ribeye Kagoshima is een superieur stukje vlees dat afkomstig is van de Wagyu rund. Dit ras staat wereldwijd bekend om zijn premium kwaliteit, en is dus perfect voor op de barbecue. De schone lucht, het zuivere water, en het speciaal geselecteerde voer dat deze rundersoort krijgt zorgt voor een sublieme smaak. De Wagyu steak wordt voordat het wordt getransporteerd gecontroleerd door de Japan Meat Grading Association.

Wagyu ribeye kagoshima barbecueën

Blonde Moink Balls

Deze Blonde Moink Balls zijn heerlijk voor op de barbecue. Het woord Moinkball komt van twee dierengeluiden: Moo (rund) en Oink (varken), omdat beide vleessoorten zijn verwerkt in de ballen. Je kunt ze ook prima zelf maken met gehakt en spek. Dit zijn heerlijke borrelhapjes, maar ze kunnen uiteraard ook als hoofdgerecht worden geserveerd. Het enige wat je moet doen is een lekkere barbecuesaus uitkiezen, en genieten maar.

moink balls barbecueën