Food & Drinks

Op het terras van Bar Piquette kun je een (nu nog) verboden drankje drinken

Bar Piquette 3

Vorige week vrijdag opende een nieuwe hotspot aan het IJ: Bar Piquette. Deze zomer pop-up bar heeft een geweldig terras waar je het gevoel hebt op een gezellige Franse picknick te zijn beland. Een perfecte plek voor een borrel of gezellige date. De bar is vernoemd naar het (nu nog) verboden drankje piquette en dit verfrissende drankje is nu te bestellen op hun zonnige terras met uitzicht op het IJ en Centraal Station.

Verboden drankje bij Bar Piquette

Piquette is een licht alcoholisch én sprankelend wijnproduct dat Franse boeren vroeger maakten van de restproductie van de druiven. Door stoffige regelgevingen is dit drankje verboden maar Bar Piquette vond het tijd om daar wat aan te doen. En dat is een heel goed idee als je het ons vraagt.

Volgens de oude, maar tevens huidige, wetgeving mag een product alleen wijn heten als het uit de sap van de druiven wordt gemaakt en niet van schillen, daarnaast mag volgens de regels alleen de boer en zijn familie de piquette drinken. “Er zit nog zoveel smaak in het restproduct na het persen. Het is zonde dat nog niet iedereen daarvan kan genieten,” aldus Tom Veugen van Chateau Amsterdam (34), die anders vorig jaar meer dan 7.500 kilo aan druivenschillen moest weggooien.

Bar, piquette

Tosti Creative

Toen het team van Tosti Creative, het creatieve bureau achter verschillende horecazaken, hoorde van deze wetgeving besloten ze gewoon een bar te openen om te laten zien dat het wel kan. Zo gezegd, zo gedaan en hierdoor ontstond Bar Piquette aan het IJ.

Je kunt hier de Piquette d’Amsterdam drinken. Door toevoeging van wat bronwater en een snufje suiker aan het druivenresidu gaat het drankje opnieuw fermenteren. Het resultaat is een heerlijk zacht, laag alcoholisch drankje met een lichte bubbel.

Bar Piquette 4

Hoe gaan we piquette legaliseren?

Manly mocht bij de opening zijn en we waren binnen één slok overtuigd. Dit drankje moet zo snel mogelijk gelegaliseerd worden. Naast de heerlijke smaak is er namelijk nog een voordeel: de kater is een stuk minder door het lage alcoholpercentage. Lekkere trek gekregen? Bestel dan een baguette met huisgemaakte dips of lokaal fruit van de Fruittuin van West.

Fan van piquette? Je kunt ook direct de petitie tekenen voor het legaliseren van de verkoop van het drankje. Als 5000 mensen de petitie tekenen gaat het team door met de strijd om piquette legaal te maken. Legalize!