balenciaga paris sneaker
Style

Balenciaga vraagt absurd bedrag voor extreem versleten ‘Paris Sneaker’

In een wereld waarin grote merken in de mode-industrie een monopoliepositie hebben op alles wat te maken heeft met kleding, komen de meest absurde kledingstukken dingen voorbij. Neem bijvoorbeeld de nieuwe Paris Sneaker die Balenciaga onlangs heeft gelanceerd. Is dit een cop or drop? 

Balenciaga Paris Sneaker

Voor een prijskaartje van € 1750 heb je namelijk afgetrapte schoenen die eruit zien alsof er een grasmaaier overheen is gereden. De designers van het Franse merk hebben hiermee officieel bewezen dat ze het spoor compleet bijster zijn, want waar zitten we nou naar te kijken? Een schoen die er slechter uitziet dan jouw schoenen na een weekendje Lowlands.

We weten niet hoe het met jou zit, maar wij kijken naar kapotte schoenen. Iedereen met een beetje verstand ziet dit. Het lijkt net alsof de sneakers rechtstreeks uit de vuilnisbak komen. En raad eens? De gelimiteerde oplages van deze schoenen worden gezien als een collectors-item. Slimme move van Balenciaga?

balenciaga paris sneaker

Bewuste look

De look is uiteraard bewust zo gemaakt. Het zijn natuurlijk niet echt oude schoenen, wat het Franse merk volop in de aandacht brengt. Voor degenen voor wie deze Balenciaga ‘Paris Sneaker’ schoenen iets te duur zijn, zijn er ook nog schoenen verkrijgbaar die iets minder smerig ogen.

Voor deze sneakers betaal je in dat geval ‘slechts’ tussen de € 470 en € 595. Aan de zijkant van deze wanstaltige Paris Sneaker staat de merknaam Balenciaga uitgeschreven zodat de kenner meteen ziet wat voor merk je draagt. Scheelt toch weer een uitleg.

balenciaga paris sneaker

Succesvolle PR-stunt

Natuurlijk is het een PR-stunt van het Franse modemerk, maar onze nekharen gaan toch wel overeind staan als we bedenken dat er daadwerkelijk mensen zijn die hun portemonnee voor deze schoenen trekken. Als bewakers van alles wat als stijlvol wordt gezien, nemen wij bij deze officieel afstand van PR-stunts als deze. Maar het doel van Balenciaga is bereikt: ze komen volop in de media.

Op zoek naar style-tips waar je wel mee voor de dag kunt komen? Lees dan ook eens één van deze artikelen: