Bak van de dag Zieke Audi Q8 met suicide doors
Wheels

Bak van de dag: Zieke Audi Q8 met suicide doors

De definitie van overdreven, dik en super duur? Suicide doors. Onder andere McLaren, Lamborghini en Rolls Roys hebben modellen met dit soort deuren. Maar nu komt Audi ook met belachelijk vette suïcide doors die het instappen gewoon net iets makkelijker maken.

De Audi Q8 is een beest van een auto. Hij is enorm populair en deze special edition zal ook erg hard gaan. De suïcide doors waren altijd een kenmerk van Rolls Roys. Waar de meeste mensen denken dat het een nutteloze toevoeging is blijkt niets minder waar. Door deze deuren kan je namelijk een stuk makkelijker instappen. En het belangrijkste? Het ziet er gewoon heel erg tof uit en bij aankomst sta je al 3-0 voor.

Deze Audi Q8 heeft V6-motoren die 340pk beschikken. Een beetje duurzame techniek bevat deze special edition ook nog. Ze zijn namelijk voorzien van hybride techniek, denk aan een lithium-ion batterij. Als je remt win je 12 kw aan energie terug. De motor hoeft daardoor geen dynamo aan te drijven en dat scheelt daarom brandstof. Win-win situatie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Audi Q8 met suicide doors! 😍 #audi #q8 #audiq8 #rsq8 #sq8 #abtq8 #q8abt #hartvoorautos #carparazzi

Een bericht gedeeld door Hartvoorautos.nl (@hartvoorautos_nl) op