Bacardi Rum Room Amssterdam
Food & Drinks

Bacardí’s speciale Rum Room nu ook in Amsterdam

Wat is er nou lekkerder dan op een koude winteravond na heerlijk eten te nippen van een glaasje rum? Dat is precies wat Bacardí ook dacht toen ze op het idee van de Rum Room kwamen. Na eerdere succesvolle edities in onder andere London, Antwerpen en Hamburg is nu Amsterdam de volgende stad op hun lijst, en wij konden niet gelukkiger zijn.

Bacardí Rum Room geopend in Amsterdam

Bij de Rum Room stap je in de wondere wereld van ’s werelds meest bekroonde rum, en maak je doormiddel van een unieke ervaring kennis met BACARDÍ Añejo Cuatro, Reserva Ocho en Gran Reserva Diez. De speciaal uitgekozen rums zijn in de Rum Room te koop in combinatie met een exclusieve giftbox. Een beter cadeau voor de feestdagen is er niet.

De drie verschillende giftboxen zijn ontworpen door kunstenaar Floor van het Nederend. Hij gebruikte hierbij verschillende designs die zich perfect lenen als een geschenkdoos. De Bacardí Rum Room is tot en met 31 december 2021 te bezoeken in de Oude Spiegelstraat 3 in De 9 Straatjes. Wees er dus snel bij om je eigen giftbox te kunnen bemachtigen.

bacardi rum room amsterdam

Floor van het Nederend inspireert

Om de eigen Amsterdamse Rum Room een extra Caraïbisch gevoel te geven heeft Bacardí de hulp ingeroepen van schilder en illustrator Floor van het Nederend. Hij kreeg de inspiratie voor zijn ontwerpen onder andere door zijn liefde voor vintage stripboeken, pop art en punkcultuur.

Ook is de natuur een belangrijke inspiratiebron voor Floor. Speciaal voor Bacardí heeft van het Nederend drie verschillende designs ontworpen met het gemeenschappelijke thema ‘Aged Under the Caribbean Sun’. Deze designs zijn terug te vinden op de geschenkdozen en het verpakkingsmateriaal in de Rum Room.

Bacardi Añejo Cuatro, Reserva Ocho & Gran Reserva Diez

Naast de veelal geprezen rums als de Bacardí Spiced, Bacardí Carta Blanca en de Flavoured range worden er ook donkere, gerijpte rums aangeboden. Deze zijn gerijpt in eikenhouten vaten en hebben een sterker karakter. De Bacardí Rum Room staat volledig in het teken van deze rums.

bacardi rum room amsterdam

Bacardí Anejo Cuatro

De jongste van het stel is de Bacardí Anejo Cuatro van vier jaar oud. Deze bijna goudkleurige rum heeft een honingzachte smaak. Ook is vanille terug te vinden in combinatie met gebrande eik. Je kan deze rum makkelijk on the rocks drinken, maar komt het beste tot zijn recht in een klassieke rumcocktail, zoals een Highball in de mix met Ginger Ale.

Bacardí Reserva Ocho

De acht jaar gerijpte Bacardí Reserva Ocho is een complexe rum met een diepe, zachte smaak van gedroogd fruit, vanille, eik en specerijen. Deze rum is geïnspireerd op het originele familierecept wat afstamt uit 1862. Zeven generaties lang was dit recept enkel en alleen bedoelt voor de familie Bacardí.

Gran Reserva Diez

De Gran Reserva Diez heeft weer een karakter, en is niet zomaar de oudere versie van de Reserva Ocho. De Diez heeft iets unieks. Als je een nipje neemt van deze 10-jaar gerijpte rum proef je direct de eik in combinatie met gekarameliseerd fruit. Deze rum drink je het beste puur, met of zonder ijsblokje.

bacardi rum room amsterdam

Openingstijden Bacardí Rum Room Amsterdam

De Bacardí Rum Room is van 18 november tot en met 31 december dagelijks geopend van 10:00 – 19:00 uur aan de Oude Spiegelstraat 3 in Amsterdam. Op donderdagen is de winkel geopend tot maar liefst 21:00.

Als het je niet lukt om persoonlijk naar de winkel te gaan, bezoek de Rum Room dan online op rum-room.bacardi.com. De webshop biedt, net zoals de Rum Room, de drie BACARDÍ premium rums Añejo Cuatro, Reserva Ocho & Gran Reserva Diez aan.