baard verzorging tips
Style

Baard verzorging: 5 praktische tips voor het perfecte model

Uit een onderzoek van de Journal of Evolutionary Biology blijkt dat vrouwen mannen met een baard woest aantrekkelijk vinden. Daar hoort echter wel een kanttekening bij. Je baard moet er dan wel verzorgd uitzien. Hoe doe je dat? Met deze tips ziet je baard er vanaf nu altijd pico bello in model.

1. Baard wassen en kammen

Je baard verzorgen is een must, zelfs als je voor een kort model gaat. Maar voordat je aan het scheren en trimmen gaat, is het belangrijk om je baard te wassen met een shampoo die daarvoor bedoeld is. Dit zorgt ervoor dat je baardhaar zacht wordt en waardoor het makkelijker is om doorheen te kammen.

Vervolgens droog je je haren af met een handdoek, maar niet teveel. Zorg ervoor dat ze nog een klein beetje vochtig zijn en kam vervolgens door je baard. Mocht je een lang en ruige look hebben, is het waarschijnlijk handiger om voor een baardborstel te gaan.

baardverzorging kit bol.com
Baardverzorging kit / Beeld: bol.com
SHOP NU VOOR 27,95 EURO

2. Weg met onhandelbare haren

Na het kammen of borstelen, zal het je misschien opvallen dat sommige haren duidelijk een eigen wil hebben en niet in het gareel willen. Ze doen niet mee met de rest van je baardharen en springen bijvoorbeeld opzij. Gebruik een schaar of trimmer om als eerste die onhandelbare haren aan te pakken voordat je echt aan het trimmen gaat.

3. Baard trimmen

Kies je opzetstuk en houdt je trimmer op 90 graden ten opzichte van je gezicht. Trim je baard vervolgens in een rechte lijn naar beneden en volg de groeirichting van je haren. Dit zorgt ervoor dat je baard er uiteindelijk egaler uitziet.

baard verzorgen

4. Lange baard knippen

Als je een lange baard hebt, kan het zijn dat je trimmer toch niet toereikend is. In dat geval moet je aan de slag met een schaar. Werk je baard bij door er met een kam doorheen te gaan en de haren met een schaar bij te werken. Het kan helpen om iemand even te vragen of het allemaal symmetrisch is, als je het zelf niet goed kunt zien.

5. En je snor?

Als je een snor hebt, moet je die natuurlijk niet vergeten. Het is tenslotte een belangrijk onderdeel van je look. Knip hem af tot op de rand van je bovenlip of ga aan de slag met je trimmer en zorg ervoor dat je snorharen dezelfde lengte hebben als die van je baard.

Baard laten groeien

Mocht je overigens een korte baard hebben maar geïnteresseerd zijn in een wat langer model, dan kun je met deze tips je baard snel en eenvoudig laten groeien. Wist je trouwens dat een baard ook super goed is voor je gezondheid?