baard tips
Style

Je baard netjes houden? Gebruik deze 5 tips en tricks

Je baard netjes houden? Een baard laten groeien is makkelijk voor de meeste mannen. Het bijhouden en verzorgen van een baard daarentegen kan nog best een opgave zijn. Van een baardshampoo tot aan de juiste borstel. Wat zijn de beste tips en tricks voor het verzorgen van je baard? Wij hebben antwoord op die vraag. Deze 5 tips en tricks zijn speciaal voor jou! Succes gegarandeerd. 

1. Baardshampoo

Je baard verdient goede verzorging, gebruik daarom regelmatig een baardshampoo. Een baardshampoo is qua pH-waarde (en verzorging) afgestemd op de huid van je gezicht. Door je baard goed te wassen verwijder je dode huidschilfers. Op deze manier behoudt jouw baard een frisse uitstraling. Bonus punt: je ruikt ook nog eens lekker! Wel zo fijn.

Belangrijk om te weten: was je baard twee of drie keer per week. Inclusief baardshampoo en lauwwarm water. Spoel na het wassen de baardharen grondig schoon. Het is belangrijk dat de zeepresten goed verwijderd worden.
baard mannen

2. Baard conditioner (of een baardbalsem)

De tweede tip die belangrijk is om met jullie te delen, is het gebruik van een baard conditioner (of een baardbalsem). Een baard conditioner of balsem gebruik je na het gebruik van een baardshampoo. Een baard conditioner of balsem verzacht de baardharen en hydrateert de huid. Het gebruik van een baard conditioner of balsem kan ook jeuk voorkomen bij een opkomende baard.

3. Dagelijks gebruik van een baardolie

Het is belangrijk dat je elke dag gebruik maakt van een baardolie. Dagelijks gebruik van de juiste baardolie beschermt, hydrateert én reinigt de baardharen en de huid. Wist je dat het gebruik van een baardolie ervoor zorgt dat schilfervorming en jeuk wordt vermindert? Ga op zoek naar de juiste baardolie voor jouw type baard voor het beste resultaat.

baard tricks4. Borstel je baard

Niet vergeten: borstel en kam regelmatig je baard. Dit zorgt ervoor dat losse haren worden verwijderd. Daarnaast helpt het enorm om de haren te ontwarren. Als we eentje aanraden is dat een borstel gemaakt van wilde zwijnen haar. Een mix van synthetisch haar en paardenhaar is een prima alternatief. Maar het beste resultaat krijg je toch echt met een borstel van wilde zwijnen haar, met ongelijk oppervlak. Tip! Een snor kammetje kan ook bijdragen aan het beste resultaat.

baard tips man5. Trim je baard

Je kan je baard zelf trimmen of laten trimmen. Het trimmen of bijwerken doe je altijd als je baard schoon en droog is. Dit is wat je nodig hebt:

Baard borstel: Voordat je begint met het trimmen van je baard, haal je je baardborstel erbij. Kam tegen de groeirichting van je baardhaar in. Als het goed is komen de lange haren nu duidelijker in zicht.

Tondeuse: Gebruik de tondeuse om de gewenste lengte van je baard te creëren.

Snor- of baard schaar: Met de snor-of baardschaar kan je lange haren in je baard wegknippen. Ook de haren die over je bovenlip zijn gegroeid kan je hiermee wegknippen.

Scheermes: Voor een strak resultaat kan je op het einde een scheermes gebruiken om de vorm van je baard bij te werken.

Met deze 5 tips ziet je baard er weer geweldig en fris uit! Wist je trouwens dat het hebben van een baard goed is voor je gezondheid? Nog een leuk feitje, onderzoek wijst officieel uit dat vrouwen mannen met een baard aantrekkelijker vinden.