Style

Een baard snel en eenvoudig laten groeien met deze 5 tips

volle baard 5 tips

Kijk jij ook wel eens jaloersmakend naar een man met een stijlvolle, lange baard? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Het kan namelijk moeilijk zijn om een goede te laten groeien. Alleen een dikke haardos hebben wil nog niet zeggen dat je net zo gemakkelijk een baard kunt laten groeien.

5 tips voor een volle baard

Het komt voor een groot deel neer op wilskracht. Een zekere mate van toewijding is essentieel voor een man om een stijlvolle, goed uitziende baard te kunnen krijgen. Veel mannen hebben de neiging vroegtijdig te stoppen met het laten groeien ervan. Dit gebeurt meestal wanneer het begint te jeuken.

Het is belangrijk om te weten dat je ervoor moet zorgen dat je het minimaal 4-6 weken onaangeraakt moet laten groeien voordat je een trimmer in de buurt kunt laten komen. Hieronder leggen we de verschillende fases uit en welke voorzorgsmaatregelen je per fase kunt nemen om je baardgroei te stimuleren.

volle baard 5-tips

1. Stoppelbaardje (0/2 weken)

Gefeliciteerd! Je bent begonnen aan de weg naar een glorieuze baard. Dit is gelijk de fase waarin de meeste mannen nog optimistisch zijn. Huidverzorging is in dit stadium belangrijk. Scrubben kan hier een oplossing voor zijn. Het verwijdert dode huidcellen en stimuleert celvernieuwing. Ook hydrateert je huid beter als je het regelmatig scrubt.

2. Jeukerige Fase (2-9 weken)

De naam verraadt het al. De tweede en tevens moeilijkste fase. In dit stadium ga je jezelf aanpraten dat een gladgeschoren gezicht helemaal niet zo erg is. Het ziet er in dit stadium er misschien nog niet goed uit, en om nog erger te maken, zal het waarschijnlijk gaan jeuken en mogelijk zelfs schilferen.

Zorg ervoor dat je elke dag hydrateert met baardolie of scrubcrème. Denk niet aan scheren of trimmen, want dan ziet het er waarschijnlijk achteraf nog slechter uit en kom je weer in het stadium van het stoppelbaardje terecht.

volle baard 5-tips

3. Baby Baardje (9-18 weken)

Nu komt het leuke gedeelte. Dit is de periode waarin de baard geboren gaat worden. In deze periode is het vooral belangrijk om genoeg baardolie te gebruiken en het goed te verzorgen. Ergens in dit stadium kun je gaan beginnen met trimmen. Wij adviseren hiervoor om altijd naar een gespecialiseerde barbier te gaan.

4. Jong Volwassen Baard (18-32 weken)

Je bent inmiddels een trotse drager van een baard. Dit is het punt waarop je bewondering gaat krijgen van vrienden, familie en mede baardliefhebbers. Een speciale balsem is op dit punt een aanrader. Deze voedt en beschermt je harige vriend. In dit stadium zal het voelen alsof je er een nieuwe levenspartner bij hebt, naast je vriendin natuurlijk.

5. De Baard (32+ weken)

Je hebt de majestueuze baard gegroeid waar je altijd al van droomde. Mensen zullen je aanbidden en complimenten geven op de vorm en de lengte ervan. Zorg ervoor dat je veel hydrateert. Kam je baard één keer per dag met een baardborstel.

volle baard 5-tips

Extra Tip

Het ligt voor een groot gedeelte aan je voedingspatroon. We zullen het kort houden. Vitamine B5, E, C, inositol, biotine en niacine bevorderen haargroei. Maar dat is nog lang niet alles.

Baardhaar kan niet groeien zonder dat het lichaam de juiste voedingsstoffen binnen krijgt. Om ze binnen te krijgen, moeten we genoeg fruit en groenten eten. Groene groenten, gedroogd fruit, noten en citrusvruchten zijn in het bijzonder goed voor baardgroei. De schijf van 5 geeft inzicht in wat je als persoon per dag aan voedingsstoffen binnen moet krijgen.

Toch besloten dat een baard niks voor jou zien? Dan hebben we een tip hoe je op een klassieke manier je baard kunt scheren.