Health

Dit is waarom een baard hebben super goed is voor je gezondheid

baard gezondheid

Een baard is allang niet meer een uitdrukking van luiheid en onverzorgdheid. Tegenwoordig dragen steeds meer mannen baarden in allerlei vormen en maten. Sommigen kiezen voor kortere en goed gedefinieerde stijlen, terwijl anderen het hoogtepunt van hun mannelijkheid proberen te bereiken door een echte vikingen baard te laten groeien.

Baard goed voor je gezondheid

Toch realiseren wij ons als mannen te weinig dat het ook veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Baarden zijn namelijk niet alleen woest aantrekkelijk. Nu vraag je je vast af: “Hoe kan het in godsnaam gezond voor mij zijn?” Een begrijpelijke vraag. Daarom hebben wij 3 gezondheidsvoordelen voor je op een rijtje gezet!

baard gezondheid

1. Kleinere kans op bacteriële infecties

Niet geheel onbelangrijk. Een baard kan een extra beschermingslaag bieden tegen infecties. Als je je scheert kunnen er wondjes op de huid ontstaan die een opening bieden tegen bacteriën. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot infecties van de huid en die vervelende ingegroeide haartjes. Je niet scheren kan ook helpen om acne te verminderen.

2. Aantrekkelijker met baard

Een studie, uitgevoerd door het bekende Braun, vroeg 1000 mannen naar hun gezichtsbeharing. 67% van deze mannen zei dat ze gezichtshaar hadden. Meer dan de helft van de ondervraagde mannen zei dat ze zich aantrekkelijker voelden met gezichtshaar. 55 procent zei zelfs regelmatig complimenten erover te ontvangen en 41% van de mannen zei dat het hen meer zelfvertrouwen geeft.

baard gezondheid

3. Beschermt je tegen aandoeningen

Lijd je aan astma of andere allergieën? Dan is wat gezichtshaar misschien wel iets voor jou. Net als neushaar werken baard- en snorharen als een filter. Ze vangen en voorkomen dat vuile deeltjes zoals pollen, stof en andere allergenen zich een weg banen naar je luchtwegen.

Zie het als een pantser die je beschermt en je helpt om allerlei symptomen te verminderen. Heb je allergieën of ben je astmatisch? Controleer dan goed de producten die je gebruikt voor baardverzorging. Ben je op zoek naar manieren hoe je je baard sneller kunt laten groeien? Dan is dit misschien wel iets voor jou!