Film & Serie

Openingsdatum van Avengers themapark is eindelijk bekend

avengers themapark disney

Het is een lang jaar geweest voor Marvel-fans. Door de pandemie zijn er veel dingen uitgesteld, denk aan de release van Spiderman: Far From Home. Met de nieuwe tv-serie WandaVision die volgende week op Disney + verschijnt hebben fans veel om naar uit te kijken. Daarnaast is er bevestigd dat er dit jaar een nieuw Avengers-themapark geopend zal worden.

Avengers themapark in Disneyland

Avengers Campus is een geheel nieuw park dat naar Disney California komt in het Disneyland Resort in Anaheim, Californië. Deze campus, van zes hectare groot, is iets waar fans alleen nog maar over konden dromen.

avengers themapark disney

Superhelden thema

“We bouwen een meeslepend park met een superhelden thema zodat onze gasten zich kunnen aansluiten bij de Avengers om de wereld te redden”, zei Bob Chapek, voorzitter van Disney Parks.

De bouw begon in 2018 met een beoogde opening op 18 juli 2020. De pandemie sloot het resort echter af en vertraagde de bouw. De huidige openingsdatum is nu uitgesteld naar ergens in 2021. Hoewel een precieze openingsdatum nog onbekend is, is er wel al veel informatie.

avengers themapark disney

Het park zal een meeslepende Marvel-omgeving bieden aan haar bezoekers. Niet alleen zullen verschillende Marvel-helden rondlopen en zal je schurken zien vechten op daken, maar er zullen ook nieuwe attracties worden toegevoegd. Avengers Campus wordt onder andere gelanceerd met een Spider-Man-rit, een Doctor Strange-show met speciale effecten en een Ant-Man and the Wasp-restaurant.

Nu we het toch over parken hebben. Wist je dat er een levensecht Mario Kart park bestaat? Meer lezen kan hier!