Netflix

Avatar The Last Airbender Netflix serie in de maak: dit is wat we weten

avatar the last airbender netflix serie

In 2018 kondigde Netflix aan dat er een “nieuw ontworpen” live-action remake van Avatar The Last Airbender aan zat te komen. De originele serie speelt zich af in een door oorlog verscheurde wereld waar bepaalde mensen een van de vier elementen kunnen ‘buigen’: water, aarde, vuur of lucht.

Avatar The Last Airbender – de animatieserie

Aang, de “Avatar”, is de “brug” tussen de geestelijke en sterfelijke wereld, en de enige die in staat is om alle vier de elementen te buigen. De Avatar handhaaft het evenwicht van de wereld en de natuur. Als Avatar staat Aang voor de taak om de wereld te bevrijden van de meedogenloze oorlog met de Vuurnatie.

Terwijl Aang en zijn vrienden de wereld rondreizen om de kennis te krijgen om de vuurnatie te verslaan, worden ze achtervolgt door prins Zuko van de Vuurnatie, die er alles aan wil doen om zijn eer te herstellen bij zijn vader, die hem verbannen heeft uit het land van de vuurnatie.

avatar the last airbender netflix serie

De kans is klein dat je dit artikel zit te lezen zonder de originele animatieserie te kennen. Avatar The Last Airbender wordt alom geprezen als één van de beste animatieseries die ooit gemaakt is, en dat heeft een reden. Op IMDb staat Avatar The Last Airbender zelfs op plaats 8 van beste series ooit gemaakt.

Avatar The Last Airbender is misschien het best bekend om zijn respectvolle en mooie omgang met de multiculturele opbouw van de wereld en de verschillende thema’s, waarvan de meeste afkomstig zijn uit Aziatische culturen. Daarnaast worden de thema’s die behandeld worden altijd gedaan met humor.

avatar the last airbender netflix serie

Avatar The Last Airbender de Netflix serie

De productie van de serie begon in november 2021 nadat de belangrijkste castleden bekend waren gemaakt, waaronder Gordon Cormier (Avatar Aang), Ian Ousley (Sokka), Kiawentiio Tarbell (Katara), Dallas Liu (Zuko) en Paul Sun-Hyung Lee (Iroh). De productie van het eerste seizoen is afgelopen maand afgerond.

Netflix heeft weinig losgelaten over wat we kunnen verwachten van de serie, behalve die paar beelden. Zullen het remakes zijn van oude afleveringen, of zal het een totaal nieuw verhaal worden? Wat we wel weten is dat de serie zo’n $15 miljoen per aflevering kost, wat het de duurste Netflix-serie ooit maakt.