Travel

Roadtrippen deze zomer? Zo neem je alle bagage handig mee

autovakantie tips thule dakkoffers

Spullen pakken en gaan. Naar de mooiste dorpjes, giften van moeder natuur en meer toffe locaties. Roadtrippen is een geweldige manier om in alle vrijheid te reizen en prachtige plekken te ontdekken. Voor je spontaan de auto in stapt is er nog wel een dingetje: de bagage. Hier lees je dan ook tips om de boel eenvoudig en heel mee te krijgen.

Maak een checklist

Je kent het cliché wel; maak een lijstje zodat je niks vergeet. Dat mag dan wel zo zijn, maar een checklist heeft ook nog een ander nut: je hebt zo een overzicht dat wel erg chill is wanneer je de bagage slim in gaat delen. Je kan alles bijvoorbeeld in volgorde van zwaar naar licht, breekbaar naar stevig of vaak nodig tot weinig nodig zetten.

Deel de bagage slim in

Die checklist kun je vervolgens mooi gebruiken om de bagage slim in te delen. Het is namelijk wel zo fijn als er niet een random zee van spullen je tegemoet komt zodra je de kofferbak open doet.

Zware spullen en dingen die je later pas nodig hebt, leg je onderop. Maak ook slim gebruik van de breedte en diepte van de kofferbak: Zware dingen die je als allerlaatst nodig hebt kunnen helemaal achterin, en als je iets zwaars vaak nodig hebt kun je dat ook mooi een plekje aan de zijkant of voorkant geven. Er liggen dan wel wat andere spullen op, maar je kunt er nog steeds sneller bij.

autovakantie bagage tips

Als je vuistregels als deze aanhoudt, blijven je spullen niet alleen beter heel, maar vind je ze ook sneller terug. Met een beetje logica is alles zo gevonden. Nog een pluspunt: dat weten de vrouwtjes vaak ook wel te waarderen, zo’n slimme indeling.

Dozen, bakken en vouwkratten

Het handige van dozen, bakken en vouwkratten is dat ze makkelijk op te stapelen zijn. Je hoeft niet meer met alle spullen Tetris te spelen en je kunt de ruimte van je auto ook de hoogte in beter gebruiken. In stevige bakken en kratten drukken spullen trouwens ook niet zo op elkaar, dus breekbare dingen hoeven niet meer per se bovenop. Handig, toch?

Een dakkoffer

Als het in de kofferbak allemaal krap wordt, creëer je makkelijk meer laadruimte door een dakkoffer te installeren. Bij Thule dakkoffers hebben ze bijvoorbeeld stevige modellen in verschillende formaten. Installeren is een eitje, dus ook als je minder ervaren bent met bagage toevoegingen zoals een dakkoffer gaat het jou helemaal lukken.

autovakantie bagage tips

Nog een paar extra tips wanneer je de dakkoffer in gaat laden:

  • Let op het maximale laadgewicht van de dakkoffer.
  • Doe in de dakkoffer vooral spullen die je niet onderweg nodig hebt.
  • Let op de hoogte van items die je in de dakkoffer doet, zodat niks wordt geplet wanneer je hem dicht doet.

De bagagebox

Nog een extra optie om een extra bagageruim te toveren: de bagagebox. Een lekker aantal extra liters laadruimte komt goed van pas en hang je gewoon aan de trekhaak. Het nadeel is dus dat je wel een trekhaak aan je auto moet hebben. Is die aanwezig? Mooi! Koop of huur een rekje voor de de bagagebox, installeer de box en je bent klaar om te gaan.