michel perridon
©Mark Horn/QUOTE
Wheels

Deze auto’s staan in de garage van Dragons’ Den multimiljonair Michel Perridon

De flamboyante zakenman en Quote-500 lid Michel Perridon heeft een duizelingwekkend vermogen opgebouwd met Trust, een internationaal bedrijf in digitale producten. ‘Geld moet rollen, en is pas van jou als je het uitgeeft’, zei Perridon ooit in een interview. En dat doet de zakenman graag, wij namen even een kijkje in zijn garage.

Investeerder en autoliefhebber

Michel Perridon heeft onlangs een kapitale villa te koop gezet dat naar verluid het duurste huis van Nederland gaat worden. In de garage van dit stulpje van 1.775 m2 zullen we zijn autocollectie niet aantreffen, want Perridon woont tegenwoordig in Dubai. De Rotterdamse multimiljonair kennen we tegenwoordig ook van de serie Dragons’ Den, waar de topondernemer investeert in veelbelovende ondernemingen.

Naast zakenman is Perridon ook een levensgenieter die zijn voorliefde voor Bugatti niet onder stoelen of banken steekt. Hij verzamelt alles van de Italiaanse ontwerpersfamilie. Een van de zoons van Ettore Bugatti, Jean Bugatti, staat erom bekend dat hij de mooiste modellen van het automerk Bugatti heeft ontworpen. Perridon heeft al drie modellen van vóór de Tweede Wereldoorlog staan, van het type 57. Ook modeontwerper Ralph Lauren heeft een exemplaar.

De autocollectie van Michel Perridon

Naast de drie klassieke Bugatti’s type 57 heeft de flamboyante zakenman nog meer racemonsters in zijn garage staan. Zo heeft hij een Bugatti Veyron 16.4 in zijn bezit, dit model heeft een waarde van 2 miljoen. Hij voegde later ook de standaard Bugatti Grand Sport, een Bugatti Grand Sport Chiron, en een Grand Sport Vitesse toe aan zijn imposante autocollectie. Maar daar blijft het niet bij.

Het feit dat Perridon geld als water heeft blijft uit het feit dat hij onlangs de meest zeldzame Bugatti Chiron Super Sport 300+ aan zijn verzameling heeft toegevoegd. Dit racemonster kost maar liefst 3,5 miljoen euro en heeft een topsnelheid van 440 kilometer per uur. De bizarre autocollectie van de investeerder kost miljoenen, en iets zegt ons dat hij nog lang niet klaar is met het verzamelen van deze kostbare supercars.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

A post shared by BUGATTI VEYRON 16.4 (@veyron450_)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

A post shared by Ali (@worldofcars1_photography)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

A post shared by Timo (@ts.carphotography)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

A post shared by Gauteng Carz (@gauteng_carz)

michel perridon autocollectie