Wheels

De excentrieke autocollectie David Beckham

autocollectie David Beckham 1

David Beckham is een gevestigde en gerespecteerde naam in de wereld van voetbal. De voormalige middenvelder is inmiddels gestopt met zijn voetbalcarrière, maar daar hoeft hij financieel niet onder te lijden. De Britse ster heeft een rijk gevulde bankrekening, en geeft zijn geld graag uit aan auto’s. Beckham heeft inmiddels een omvangrijke en waardevolle collectie in zijn garage staan.

Autocollectie van David Beckham

David Beckham heeft een gigantisch vermogen vergaard. Naar schatting heeft hij maar liefst 250 miljoen dollar verdiend aan aan zijn actieve carrière op het voetbalveld. Hij speelde onder meer voor Manchester United, Real Madrid en Paris Saint Germain, de club waar de eveneens schatrijke Lionel Messi ook voor speelt. David Beckham is inmiddels met pensioen, maar hij zit niet stil.

Hij is namelijk ook een slimme zakenman die zijn geld investeert in verschillende projecten, en heeft een imperium om zijn naam heen gebouwd waar hij naar schatting 280 miljoen dollar mee heeft verdiend. Beckham zou een vermogen hebben van ruim 450 miljoen dollar, en daar koopt hij graag regelmatig horloges en auto’s van. Hieronder zie je een greep uit zijn autocollectie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door David Beckham (@davidbeckham)

McLaren MP4-12C Spider

David Beckham kan elke ochtend de kleur van zijn outfit matchen met een auto uit zijn collectie. Hij kocht deze supercar vlak na zijn pensioen in 2013. Deze auto kost zo’n 332.000 dollar.

Bentley Bentayga

De Britse oud-voetballer is een uitgesproken liefhebber van het merk Bentley. Deze auto kocht hij in 2016 voor 177.000 dollar. Dat bedrag tikte hij uiteraard zonder blikken of blozen neer.

Rolls Royce Phantom

David Beckham rijdt graag in stijl naar zijn trainingen, dus toen hij nog bij LA Galaxy voetbalde kocht hij deze luxueuze auto voor een bedrag van 460,000 dollar.

Ferrari 550 Maranello uit 1998

Deze Ferrari kocht Beckham toen hij net samen was met Victoria Beckham. Na hun verloving gaf Victoria haar liefje een Ferrari 550 Maranello cadeau.

Hummer H2

De Hummer H2 was het vervolg op de eerste Hummer die in 1992 voor particulier gebruik op de markt werd gebracht. Beckham kocht de H2 in 2005 voor 146.000 dollar, en liet meteen de initialen van Victoria Beckham in de hoofdsteunen van de leren bekleding naaien.

Lamborghini Gallardo

Als je een wereldberoemde celebrity bent dan moet je op zijn minst een Lamborghini in je garage hebben staan. Dit model kocht de voetballer in 2004, maar heeft er weinig in gereden. De auto heeft nog een tijd in Nederland te koop gestaan.

Aston Martin V8 Vantage X-Pack Volante

Van dit model Aston Martin zijn er maar 78 gemaakt, die allen in 1978 van de fabrieksband kwamen. David Beckham wist er eentje te bemachtigen voor maar liefst 550.000 dollar. Hij werd er eind jaren ‘90 vaak in gespot met Victoria.

Ferrari 612 Scaglietti

Toen dochter Harper werd geboren in 2011 vierde hij de komst van zijn dochter door een Ferrari 612 Scaglietti aan te schaffen voor 300.000 dollar. Op de achterkant is het nummer 7 te zien. Volgens website Auto Evolution refereert het cijfer naar de tweede naam van Harper Seven Beckham.

Cadillac Escalade ESV

Vanaf 2000 werd de Cadillac Escalade plotseling erg populair onder rappers en sporters. Superster Eminem heeft er bijvoorbeeld een aantal. Beckham kocht een Cadillac Escalade ESV in 2007 voor 76.000 dollar.

Ferrari 360 Spider

Toen de Ferrari 360 Spider in 1999 werd gelanceerd was het een van de meest gewilde supercars onder de sterren. Beckham was er snel bij, en kocht een exemplaar in 2001 voor 205.000 dollar. Een goede investering, want de productie van dit model stopte in 2005.