Geef je auto een welverdiende upgrade met deze tips
Wheels

Geef je auto een welverdiende upgrade met deze tips

Als je auto een beetje gewoontjes begint aan te voelen, wordt het tijd voor een upgrade. Je hoeft je bak niet in te ruilen voor een nieuw exemplaar, want je kunt de huidige vierwieler ook een upgrade geven door ‘m te pimpen. Met deze tips maak jij van je auto weer de allergaafste bak.

Een nieuwe kleur

Een paint job maakt van je auto meteen een heel andere wagen. Je kan de auto ouderwets over laten spuiten, maar de komst van car wrapping brengt ook een hoop opties met zich mee. Naast een nieuw kleurtje is er ruime keuze uit afwerkingen en zelfs reliëf. Van een simpele kleur tot alligator print op je auto aan toe is alles mogelijk.

Een toffe, nieuwe kleur hoeft niet per se de opvallendste te zijn. Een brute afwerking zoals een matte finish is opvallend, maar niet op een schreeuwerige manier. Verder zijn de chrome finish en zelfs holografische finish ook een mogelijkheid. In één klap is het uiterlijk van je auto compleet anders.

je eigen auto pimpen

Mooie velgen

Velgen van de auto zijn als de schoenen van de man: ze zijn zeker niet onbelangrijk en je wilt dat ze er mooi bij liggen. Een goed paar rims onder je bak maakt er een echte beauty van. Velgen kun je op zich ook een kleurtje geven, als je ze bijvoorbeeld wil laten matchen met je koplampen of een ander onderdeel aan de auto.

Voor elke soort auto is er wel een top set velgen te vinden waar je weer een tijd mee vooruit kunt: je hoeft geen dikke BMW te hebben voor je wielen een opknapbeurt waardig zijn. Ook een een eenvoudige Volkswagen kun je pimpen met een net stel VW velgen. Kies natuurlijk wel velgen die bij de wagen passen.

Spoilers & bumpers

Van een strakke single bumper tot een volledige body kit: er zijn flink wat opties op het gebied van auto styling. Als je in Pimp-my-ride stijl voor een dikke bak wilt gaan, ben je bij een body kit voor je auto aan het juiste adres. Bij een subtiele aanpak is een setje side skirts misschien al voldoende.

Een vette grill of tuning bumper is ook een onderdeel dat een gruwelijk verschil maakt. Ten slotte kan het ook geen kwaad om je koplampen een upgrade te geven. Soms zit het ‘m in de details.

je eigen auto pimpen

Het interieur

Schoonheid zit niet alleen van buiten, maar ook van binnen. Dat geldt ook voor je auto. De bekleding van de stoelen vervangen doet bijvoorbeeld al wonderen. Ook het stuur en de koppeling kun je met simpele hoezen een heel ander uiterlijk geven. Voor simpele interieur aanpassingen met hoezen en accessoires hoef je niet naar de garage, wat ook weer in de centen scheelt.

Nog een vette tip die ook nog eens niet duur is: verlichting in de auto. Met wat eenvoudige LED lampjes of strips is de klus zo geklaard en eindig je met een strak en stijlvol auto interieur.

Gadgets

We gaan niet alleen voor stijl, maar ook voor gemak. Items als een autostoel organizer en smartphonehouder komen bijvoorbeeld goed van pas tijdens een ritje. Een achteruitrijcamera maakt het parkeren ook een stuk makkelijker: onverwachte paaltjes zijn niet langer je grootste vijand.