Geld & Carrière

Een auto is belangrijker voor het imago van mannen dan vrouwen, wat voor invloed heeft dat op de premie?

auto imago mannen vrouwen

Vroeger waren het mannen die in het bezit waren van een auto. Over de jaren heen hebben ook vrouwen meer toegang gekregen tot bepaalde privileges in de maatschappij. Toch is het hebben van een auto belangrijker voor het imago van een man ten opzichte van een vrouw. Dit komt doordat de keuze van een motorvoertuig veel zegt over het karakter van een persoon. Daarnaast zijn mannen ook meer geïnteresseerd in grootte, snelheid en technische snufjes. Dit kan van invloed zijn op de autopremie. Wil jij hier meer over weten? Lees dan snel verder!

Zo breng je jouw autokosten omlaag

Gezien mannen meer van snelheid houden kan dit voor meer ongevallen op de weg zorgen. Dit is van invloed om de hoogte van de autopremie die je maandelijks, maar ook jaarlijks betaald. Hoe meer een auto ongeval vanuit jouw kant tot stand is gekomen, hoe hoger je premie zal uitvallen. Je zult dus minder schadevrije jaren opbouwen.

Daarnaast speelt ook het aantal gereden kilometers een rol in hoeveel premie je zult betalen. Gelukkig zijn er manieren waarop je jouw autokosten kunt verlagen. Zo kun je ervoor kiezen om bewuster gebruik te maken van je motorvoertuig. Je kunt bijvoorbeeld net wat vaker gebruik maken de fiets. Zo kun je het aantal kilometers omlaag brengen.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om na te gaan of je huidige verzekering nog van toepassing is op jouw situatie. Als je al wat langer bij dezelfde verzekering zit kun je namelijk wat geld besparen met autoverzekering vergelijken. Zo kun je kijken om een optie te kiezen die beter aansluit en waar je wat meer centjes kunt besparen.

Kijk en vergelijk

De dagwaarde van autoverzekeringen is constant aan het veranderen. Daarnaast heeft iedere autoverzekering ook andere voorwaarden premies. Dit zijn redenen genoeg om opzoek te gaan naar een goedkope autoverzekering. Als je dus autoverzekeringen wilt vergelijken, dan kun je dit nu eenvoudig online en lekker vanuit huis doen.

Je zult enkele gegevens erbij moeten halen. Dit zijn je persoonlijke gegevens zoals je adres en geboortedatum, schadevrije jaren, het type dekking dat je wilt hebben en het aantal kilometers dat je jaarlijks rijdt. Je krijgt dan te zien met alle opties. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen is het kiezen van de beste optie.

Kortom, betekent een auto meer voor het imago van een man dan voor een vrouw. Mannen zijn namelijk meer geïnteresseerd in de snelheid, grootte en technische snufjes van een auto. Doordat zij meer van snelheid houden kan dit voor meer ongevallen op de weg zorgen. Je kunt je jaarlijkse auto kosten omlaag brengen door minder gebruik te maken van de auto en door te kijken of je huidige autoverzekering nog van toepassing is.