Wheels

VD Akker komt met eerste Audi RS7-R ABT Sportsline

VD Akker komt met eerste Audi RS7 R ABT Sportsline1

Wij zijn dol op de RS-modellen van Audi. De RS-7 is misschien wel onze all time favoriet. ABT is het tuningsbedrijf dat de RS-modellen nog eventjes iets dikker maakt. Deze week heeft het Nederlandse bedrijf VD Akker eindelijk de eerste Audi RS7-R ABT aan het grote publiek getoond. En het wachten was het meer dan waard!

Deze RS7-R ABT laat ons kwijlend achter. Wat is dit een dikke versie met z’n zwart-rode kleurencombinatie. Alles aan deze Audi is simpelweg gruwelijk en we kunnen niet wachten om dit monster in het echt te zien.

VD Akker komt met eerste Audi RS7 R ABT Sportsline3

Audi RS7-R ABT – aan alle details is gedacht

We willen jullie even kort door een aantal specs van dit monster heenlopen. Denk aan de 4,0 liter V8 dubbele turbo die onder de kap ligt te brommen. Je hebt het hier over een flinke 600 pk. Maar daar blijft het bij deze versie niet bij.

De ABT Sportsline heeft de motor namelijk, zoals altijd, goed aangepakt. Hierdoor heeft hij een upgrade tot 750 pk. Met deze pk’s vlieg je binnen 3,2 seconden naar de 100 en kun je zonder problemen de 320 aantikken.

VD Akker heeft het goed voor elkaar. Er worden namelijk maar 125 van deze RS7-R versie gemaakt. Normaal heeft de Audi RS7-R al een mooi prijsje van 189.000 euro. De ABT-versie zorgt voor zo’n 70K extra bovenop de normale prijs.

Als je toch gaat voor deze versie nemen we aan dat je het full options pakket neemt. Met alle opties zit je al snel op de drie ton. Geen gek prijs je he? Maar je hebt dan wel een van de allerdikste auto’s die je maar kunt bedenken. Wij zouden het wel weten.

VD Akker komt met eerste Audi RS7 R ABT Sportsline2

VD Akker komt met eerste Audi RS7 R ABT Sportsline4

VD Akker komt met eerste Audi RS7 R ABT Sportsline5