Wheels

Audi treedt toe tot de Formule 1 en toont eerste concept car

audi-formule-1-concept-car

Audi heeft vandaag op het circuit van Spa bekend gemaakt dat het in 2026 zijn rentree zal maken in de koningsklasse van de autosport. Dit gaat naar alle waarschijnlijkheid gebeuren in samenwerking met het Duitse Sauber. Dat het Duitse merk terug komt in de Formule 1 is geen verassing. Al jaren gaan er geruchten dat Audi wilde toetreden tot de Formule 1, al waren verschillende motorregels niet heel erg gunstig voor het budget. Die drempel is inmiddels weggenomen door de FIA.

Audi terug in de Formule 1

“Motorsport zit ons DNA”, zei Audi-CEO Markus Duesmann op een persconferentie. “We zijn altijd succesvol geweest, in DTM, Le Mans, Dakar, Formule E. We willen dat voortzetten in de Formule 1. De nieuwe regels bieden ons die kans.” Audi zal in 2026 toetreden tot de Formule 1 en toonde meteen ook een prachtige concept car aan het grote publiek.

Audi is naar het schijnt bezig met een deal met Sauber en neemt 75 procent van het merk over. Hier wilde Duesmann echter nog niets over kwijt. “We hebben nog niet besloten met welk team we de auto gaan bouwen, maar we gaan geen eigen team starten”, zei de 53-jarige CEO.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

direction: column; flex-grow: 1; justify-content: center; margin-bottom: 24px;”>

 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Audi conceptcar

Ook kwam het merk met een conceptcar op de proppen. Deze conceptcar is een nieuwe uitdossing op het studiomodel van de FIA. Het is dus niet veel meer dan wat we gewend zijn, toch is het een lekker lokkertje en maakt het de fans razend enthousiast.

Het komt als een verrassing dat Audi eerder met deze mededeling komt dan Porsche. Porsche, ook onderdeel van Volkswagen, gaat volgens de verwachting in 2026 samenwerken met Red Bull Racing en Max Verstappen. Op de bevestiging van deze samenwerking moeten we echter nog even wachten.