Tech

Audi lanceert de Car Plant: een stukje natuur op je dashboard

audi-car-plant

Audi heeft een nieuwe innovatie gelanceerd voor de Audi Q8 e-tron: de Car Plant. Dit kleine plantje, bestand tegen hoge temperaturen, past perfect op je dashboard. Maar hoe is Audi op het idee gekomen en hoe ziet het plantje er eigenlijk uit? Wij nemen dit ‘innovatieve’ item op de dashboard even onder de loep.

Het idee achter de Car Plant

Audi heeft in België een onderzoek uitgevoerd naar hun Audi-modellen. Uit dit onderzoek onder 2000 Belgen bleek dat een kwart van de autobezitters van Audi graag meer groen in hun auto zou willen hebben. Audi heeft met de Car Plant een manier gevonden om meer natuur in de auto te brengen, zonder dat dit ten koste gaat van het zicht van de bestuurder.

Het is een vetplantje, waardoor het prima in de warmte die achter de autoruit kan leven. Het potje staat op een antislipmatje. Dit antislipmatje is in de vorm Audi-ringen gemaakt, de vierde ring biedt plaats voor het plantje. Zo blijft de plant veilig op zijn plek zitten en vliegt hij niet door de voorruit, wel zo handig!

audi bloem op airbag

De Car Plant in België

Het plantje wordt eerst geïntroduceerd bij onze zuiderburen. Of het plantje ook zijn intrede zal maken in ons land, is momenteel nog niet bekend. Mocht het in de toekomst wel naar ons land komen, raden we je aan om dit vetplantje niet stiekem te vervangen met een cactus. Het kan er misschien leuk uit zien, maar als je airbag eruit knalt zal je vast niet zo blij meer zijn met al die stekels in je gezicht.

Naast dat een gezellig plantje voor een fijnere rij-ervaring kan zorgen, is het bewezen dat een omgeving van planten stress kan verlagen. Daarnaast kan zo’n plantje ook de lucht in je auto zuiveren. Met zo’n gezondere omgeving zouden er zomaar eens minder ongelukken kunnen gebeuren in de Audi Q8 e-tron! Of de Car Plant een trend zal worden onder autobezitters, is nog afwachten, maar het idee is in ieder geval creatief en origineel.

audi auto airbag plant