arsene wenger topfit
Health

Arsene Wenger (72) is topfit en voetbalfans kunnen het niet geloven

Een recente foto die is opgedoken van Arsene Wenger (72), heeft voor de nodige verbazing gezorgd. De reden? Fans kunnen niet geloven hoe fit hij er nog uitziet op tweeënzeventig jarige leeftijd. Ondanks dat hij al een tijdje geen voetbaltrainer meer is, heeft de Fransman allesbehalve stilgezeten.

Arsene Wenger is een icoon

Maar liefst vijftig jaar geleden maakte Wenger zijn voetbal debuut voor Mutzig. Hoewel hij geen memorabele carrière als speler heeft gekend, wist hij het toch voor elkaar te krijgen om zijn trainer debuut te maken voor Arsenal, één van de grootste clubs van het Verenigd Koninkrijk, en leidde hen naar talloze prijzen.

Ook was de Fransman verantwoordelijk voor de beroemde ploeg ‘Invincibles’, die tijdens het Premier League-seizoen 2003/04 een heel seizoen zonder nederlaag wisten af te sluiten. We kunnen dus gerust stellen dat Arsene Wenger één van de grootste coaches aller tijden is geweest.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Arsène Wenger (@arsene.wenger)

Arsene Wenger in topvorm

Toch is hij sinds 2018 niet meer actief als trainer in het betaalde voetbal. Hij gaf toen zijn rol bij Arsenal op, waarmee er een einde kwam aan zijn legendarische periode bij de Engelse voetbalclub. Wat blijkt? Hij heeft zichzelf in ongelooflijke vorm gehouden sinds hij vertrok bij Arsenal.

Dat blijkt uit een foto die samen met een paar voetbalfans is gemaakt van de Fransman op het strand. In het bijschrift stond de toepasselijke tekst: “Arsene Wenger op 72-jarige leeftijd. The Gaffer”. Het is makkelijk te zeggen dat Arsene er topfit uit ziet.

Een scherpe Twitter-gebruiker reageerde toepasselijk: “72 jaar oud en nog steeds in betere vorm dan de meesten van ons.” Een ander persoon schreef: “ik kan 100% zeggen dat hij in een betere vorm is dan ik en ik ben 31.”​ Bij die meningen kunnen wij ons alleen maar aansluiten.

Carrières na het voetbal

Zoals bij elke topsport is het voor voetballers belangrijk om in topconditie te blijven. Toch lijkt het er soms op alsof voetballers, naast hun carrière, nog veel andere projecten hebben waar ze hun tijd mee doorkomen. Zo kwam er onlangs nog een documentaire van Neymar Jr. uit, en ambieert Memphis Depay een carrière als rapper/artiest.

Meer weten op het gebied van voetbal? Lees ook eens één van deze artikelen: