army of thieves netflix
Film & Serie

Squid Game heeft opvolger: ingehaald door populaire Army of Thieves

Squid Game, de populairste serie aller tijden, is van de troon gestoten. De Zuid-Koreaanse serie is namelijk ingehaald door Army of Thieves, de nieuwe Netflix Original van Zack Snyder. Squid Game staat nog steeds dik op de eerste plek van meest gestreamde content aller tijden. Maar de afgelopen week nam Army of Thieves de nummer 1-positie in de top 10 op Netflix van het moment in beslag.

Army of Thieves neemt het stokje over van Squid Game

De Squid Game-hype is natuurlijk nog lang niet over. Vooral niet nu er een tweede seizoen is aangekondigd. De serie stond weken lang 1 positie van meest gestreamde films/series. De afgelopen week was Army of Thieves de best bekeken film op Netflix. Deze film is een prequel van de eerder dit jaar uitgekomen zombie-hit Army of Dead. Nog niet gezien? Dan kun je het beste eerst de prequel kijken.

Army of Thieves speelt zich enkele jaren voor de gebeurtenissen van de eerste film af. Je ziet in deze prequel de beginfase van de zombie-apocolypse. De hoofdpersoon is Ludwig Dieter (Matthias Schweighöfer), die ook terugkomt in de eerdere film. Hij wordt ingehuurd door een vrouw om zich bij een groep van grootste criminelen ter wereld te voegen. De reden? De best beveiligde kluizen in Europe te kraken.

army of thieves netflix film

Army of Thieves: Heerlijk plot, matige recensies

Het plot is geweldig en de stream-cijfers liegen er niet om: dit is een mega hit. Toch is de serie niet overal even populair. Op IMDb (6,4) en Rotten Tomatoes (69%) zijn ze minder enthousiast. Squid Game scoort toch een stuk hoger bij de ‘experts’ met een 8,1 op IMDb en 93% op Rotten Tomatoes.

Toch raden we je aan om de film te bekijken en daarna Army of Death te bingen, vooral als je een fan bent van de films van Zack Snyder. Benieuwd geraakt naar deze nieuwe hit? Bekijk dan hieronder alvast de trailer: