arjen, lubach, pandemie
Media

Arjen Lubach legt op geniale wijze uit hoe we de volgende pandemie voorkomen

Arjen Lubach brengt altijd leven in de brouwerij. Arjen had afgelopen zondag met zijn programma Zondag met Lubach een item rondom pandemiepreventie, iets wat veel stof heeft doen opwaaien en zeker de moeite is om terug te kijken. 

Lubach legt pandemie van eigen bodem uit

We zitten nog midden in deze pandemie maar Arjen Lubach maakt zich al zorgen over een eventuele volgende variant. En een nieuwe pandemie zou best wel eens van eigen bodem kunnen komen. Lubach dook in de partijprogramma’s van de politieke partijen om eens uit te zoeken hoe we dit kunnen voorkomen.

Nederland is namelijk een mogelijke bron van nieuwe virussen. Eerder gebeurde dit al met de Q-koorts en de vogelgriep. Twee virussen van Nederlandse bodem, iets waar we niet per se trots op hoeven te zijn. Dit willen we natuurlijk in de toekomst voorkomen en dit doen we door de bio-industrie aan te pakken.

Verandering vanuit de politiek

Mensen gaan niet vanzelf massaal minder vlees eten. De politiek kan daar wel iets aan doen. Enkele ideeën zijn: vleesbelasting, boeren uitkopen of het verbieden van hompen vlees in de vorm van kiloknallers. Lubach zet op hilarische wijze op een rijtje op welke partij je dan zou moeten stemmen.

De website, met tien maatregelen die de transitie naar een duurzame wereld versnellen, van New Food was binnen no time overbelast. Je hebt hier een goed overzicht wat je last minute mee zou kunnen nemen in jouw keuze voor een politieke partij.