apple watch
Tech

Apple kondigt nieuwe Apple Watch modellen en AirPods Pro aan

Apple heeft vandaag de nieuwe Apple Watch series 8 en de nieuwe Apple Watch SE geïntroduceerd. De tech-gigant heeft ook de Apple Watch Ultra onthuld, en deze heeft een groot aantal features. Om het plaatje compleet te maken heeft Apple ook de nieuwe generatie AirPods Pro gereleased. Wat kunnen we verwachten? En wanneer liggen ze in de winkel? Je leest het allemaal in dit artikel.

Apple Watch series 8 + nieuwe Apple Watch SE

We kunnen veel verwachten van de Apple Watch series 8 als het gaat over de beste features met betrekking tot gezondheid en veiligheid. De Watch series 8 stralen het vertrouwde design van Apple Watch uit, maar wordt gekenmerkt door een groot always-on Retina-display dat voorzien is van een barst bestendige display. De wearable is voorzien van vele gezondheids features zoals valdetectie, temperatuurregistratie en zelfs een functie waarmee de menstruatiecyclus kan worden bijgehouden.

De Apple Watch SE heeft ook functies zoals een hartslagmeter, crash detectie, en een automatische SOS-noodmelding functie. Beide modellen hebben uiteraard verbeterde workout-apps, een slaapfase meter, en een medicijnen-app. De volledig vernieuwde achterkant past prima bij de klassieke kast uitvoeringen, en de wijzerplaten zijn aan te passen naar maan en metropolitaans.

Langere batterijduur en prijs

De Watch Series 8 en de Watch SE werken op WatchOS 9. De batterij van de modellen gaan maar liefst 18 uur mee, maar heeft ook een handige energiebesparingsmodus waarmee je de batterijduur tot 36 uur kan verlengen. Je zult echter wel wat in moeten leveren op de features totdat je de watch in het stopcontact kan steken

Bepaalde sensoren, zoals huidsensoren die de ovulatie en hartritme registreren worden dan tijdelijk uitgezet. Je krijgt er wel wat extra tijd voor terug. Handig voor als het nog even duurt voordat je thuis bent. Voor €499 is de Watch series 8 nu te bestellen. De Watch SE vanaf €299. Op 16 september liggen ze in de winkel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ig.techno (@ig.techno)

Apple Watch Ultra

De Apple Watch Ultra heeft een nieuw opvallend design en een groot aantal features als het gaat om sport, reizen en actieve gebruikers. De titanium kast is 49mm en heeft het grootste en meest heldere display ooit. De Watch Ultra heeft ingebouwde apps voor de beste workout, een handige feature dat als kompas fungeert, en een backtrack functie, dus verdwalen zal niet makkelijk worden als je gebruik maakt van dit model.

De Apple Watch Ultra heeft drie ingebouwde microfoons om de geluidskwaliteit tijdens het bellen te verbeteren. Het geavanceerde algoritme leert stemmen en achtergrondgeluiden herkennen, waardoor telefoneren in de buitenlucht nog beter wordt. Er zijn drie verschillende soorten bandjes beschikbaar. De Trail loop voor duursporters, de Alpine loop, voor echte ontdekkingsreizigers, en de Ocean band, voor duikers en watersporters.

Gemaakt voor sporters

De Apple Watch Ultra is gemaakt voor de actieve binnen- en buitensporter. Het stevige model kan tegen een stootje en is bestand tegen stof, water, zand en extreme temperaturen. Je kunt dus bergbeklimmen, diepzeeduiken en eventueel een woestijn doorkruisen met deze handige en robuuste smartwatch. Dit horloge past prima bij elke (extreme) sporter.

Het heeft alle features die de Watch Series 8 ook heeft, en veel meer. Bij normaal gebruik gaat de batterij 36 uur mee. De Watch Ultra heeft echter ook een bespaarmodus waarmee je de batterijduur indien noodzakelijk kunt verlengen. Dit model is te koop voor €999 en is vanaf vandaag te bestellen. De Ultra ligt vanaf 23 september in de winkel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door TechAdreno (@techadreno)

Nieuwe generatie Apple AirPods Pro

Apple heeft ook de vernieuwde Apple Airpods Pro geïntroduceerd. Deze AirPods beschikken over een nieuwe H2-chip dat de geluidskwaliteit verbetert. Denk hierbij aan een sterkere ruisonderdrukking en een betere akoestische ervaring. De nieuwe audiodriver en nieuwe versterker zorgen ervoor dat deze oordopjes in alle opzichten een verbeterde versie zijn van de vorige generatie AirPods Pro.

Met de True Depth-camera op iPhone kun je een persoonlijk profiel voor je oortjes opstellen zodat het geluid helemaal op jou wordt afgestemd. Je kunt ze daarnaast op elk andere Apple apparaat aansluiten.
De batterijduur van de vernieuwde AirPods Pro is maar liefst 6 uur langer dan de vorige generatie. Deze oortjes kosten €299 en kunnen nu worden besteld. Vanaf 23 september liggen ze in de winkel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door TechAdreno (@techadreno)