apple_icar
Wheels

Alles over de Apple iCar: release datum, project Titan en eerste versie

Het lijkt er dan eindelijk aan te komen: Apple gaat de iCar waarschijnlijk in 2021 uitbrengen. Al jaren gaan er geruchten dat Apple aan een eigen auto werkt. Maar is het een systeem, een elektrische auto of een zelf-rijdende auto? Dit is wat we tot nu toe weten over de Apple car.

Gaat Apple een iCar lanceren?

In dit artikel nemen we jullie mee langs de laatste gelekte geruchten. De iPhone-maker loopt blijkbaar ver voor op schema en komt volgend jaar met hun Apple Car. Dit is wat het Taiwanese Economic Daily News beweert. In dit rapport staat dat de productie van de Apple Car rond het tweede kwart van 2021 van start zal gaan.

elektrische_auto

We hopen uiteraard dat dit klopt. Een Apple car lijkt ons een hele toffe manier van vervoer. Echter zijn er ook tegenstrijdige berichten die nu de ronde gaan. Het welingelichte Ming-Chi Kuo beweert dat de Apple Car pas rond 2023 op de weg te vinden is.

Daarnaast schijnt Apple pas sinds kort in gesprek te zijn met autofabrikanten. Dit zouden de eerste gesprekken zijn, dus dan is 2021 wel erg vroeg om de auto te lanceren.Toch lijkt de eerste versie van de Apple Car binnenkort te worden onthuld.

Project Titan

Er is dus sowieso een kans dat je in de toekomst Apple kunt gaan rijden. Apple zou namelijk, volgens OneMoreThing, al jaren bezig zijn met Project Titan. Het bedrijf heeft honderden mensen op deze klus gezet en is een van de oogappeltjes van de succesvolle firma. De laatste keer dan een techbedrijf een auto probeerde te lanceren was Dyson. Zij faalden echter keihard ondanks alle effort. We hopen voor Apple dat het anders afloopt.