Tech

Zo zou de eerste Apple Car eruit kunnen zien

Apple Car concept
Apple Car render / Beeld: Vanarama

Al jaren wordt er hardnekkig gespeculeerd over Apple’s mogelijke plannen voor een elektrische auto. Onder de naam Project Titan zou de iPhone-maker in het uiterste geheim werken aan een Apple Car. Dat het techbedrijf er zelf nauwelijks iets over loslaat, betekent niet dat we niet alvast een voorstelling van de EV kunnen maken. Het Britse bedrijf Vanarama besloot op eigen houtje een render van de auto te creëren.

Apple Car concept op basis van patenten

De render zou gebaseerd zijn op officiële Apple patenten. Hier is de bekende Apple stijl overheen gegooid en het resultaat is een op Tesla’s Cybertruck-lijkend voertuig met een limousine-achtig interieur. Vanarama’s render is volledig interactief en detailleert zowel de buiten- als binnenkant van het voertuig.

Apple Car concept zijaanzicht
Zijaanzicht Apple Car concept / Beeld: Vanarama

Op verschillende punten is extra informatie te vinden over de design-keuzes van het concept. Zo is de kleur gekozen op basis van het welbekende kleurenschema dat Apple sinds de lancering van de iPhone 4 hanteert. De deurhendels aan de buitenkant moeten weer lijken op de zijknoppen een iPhone.

iPad geïnspireerd interieur

Ook het interieur doet denken aan een Apple device. Het dashboard bestaat uit een gigantisch randloos display en kan volledig customized worden. Om het zicht op geen enkele manier te belemmeren is er een bovenlichaam zonder pilaren. Verder kunnen de voorste stoelen volledig omdraaien voor een lounge effect en is Apple’s virtuele assistent Siri natuurlijk ook aanwezig.

Apple Car concept interieur
Apple Car interieur / Beeld: Vanarama

“Eerste Apple EV in 2025”

Bloomberg liet vorige maand weten dat Apple al redelijk gevorderd was met zijn plannen voor de auto. Het bedrijf zou het voertuig al in 2025 willen lanceren. Volgens het rapport zou de focus van het project nu verschoven zijn naar het produceren van een volledig autonome auto. Daarom zou er ook geen stuur meer nodig zijn, hoewel we deze nog wel zien in de Vanarama render.