apple airpods
Tech

Apple AirPods kunnen in de toekomst gaan dienen als medisch hulpmiddel

De draadloze Apple Airpods kunnen in de toekomst nog wel eens worden geleverd met een hele reeks mogelijkheden. Dit gaat veel verder dan alleen audio afspelen, namelijk functies gericht op je gezondheid. Hiermee wil het bedrijf een nieuwe brug slaan op technologisch gebied.

Apple AirPods

In een van de pogingen om AirPods meer op een gezondheidsapparaat te laten lijken, onderzoekt Apple de integratie van een lichaamstemperatuur meter. Website MacRumors meldde onder verwijzing van de Wall Street Journal dat er momenteel prototypes worden gebouwd met een aantal technologische hoogstandjes.

Bijvoorbeeld de kernsensoren. Deze kunnen samenwerken met de sensoren waarvan wordt beweerd dat ze worden opgenomen in de aanstaande Apple Watch die in 2022 wordt uitgebracht. Andere functies zijn bijvoorbeeld een systeem die je houding kan corrigeren als je bijvoorbeeld teveel onderuit gezakt zit. Ook wordt er gespeculeerd over een medisch gehoorapparaat.

Medisch gehoorapparaat

De onlangs verschenen AirPods Pro gebruiken microfoon versterkers en processors om het volume en de helderheid te verhogen tijdens belletjes via Conversation Boost. Of een potentieel AirPod-gehoorapparaat een uitbreiding van Conversation Boost gaat zijn, is onduidelijk.

Waarschijnlijk zal de het gehoorapparaat op de markt worden gebracht voor mensen met licht tot matig gehoorverlies. Geen van deze gezondheidsfuncties zijn echter bevestigd voor toekomstige AirPods door Apple, dus verwacht geen onthulling of aankondiging vóór 2023.

apple airpods

Nieuwste gadgets

Er zijn de laatste tijd veel ontwikkelingen geweest op het gebied van gadgets. Zo is er momenteel een grote ontwikkeling bezig op het gebied van mannelijke anticonceptie, met een speciale jacuzzi. Ook zijn Ray-Ban en Facebook onlangs een opmerkelijke samenwerking aangegaan met de Ray-Ban Stories.

apple airpods nieuwste gadgets