Geld & Carrière

Hackergroep Anonymous bedreigt Elon Musk na tweets over bitcoin

anonymous, elon, musk

Elon Musk is de laatste maanden flink in het nieuws. Waar de Tesla-topman eerst nog zo enthousiast was over bitcoin en zelfs flink wat bitcoin aanschafte, is hij de laatste tijd sceptisch. Dit laat hij veelvoudig weten via Twitter en dat heeft hem veel haat opgeleverd. Hackerscollectief Anonymous heeft hem nu in een video bedreigd.

Anonymous richt zich op Elon Musk

De groep houdt Musk verantwoordelijk voor het manipuleren van de crypto koersen. Volgens Anonymous doet hij dit puur voor zijn eigen gewin. Musk wisselt positieve en negatieve berichten over verschillende cryptomunten af. Vaak negatief over bitcoin, vaak positief over zijn oogappeltje Dogecoin.

Anonymous zegt nu dat de Zuid-Afrikaanse miljardair hiermee levens verwoest. De bitcoin werd rond half mei flink minder waard, nadat Musk kritiek uitte op de duurzaamheid rondom het minen van bitcoin. De koers kreeg enorme klappen en veel mensen verloren hierdoor geld.

Dreigvideo

Volgens Anonymous vormen onder andere misgelopen milieusubsidies de hoofdreden van het gedrag van Elon Musk. Deze subsidies zouden volgens de groep namelijk meer opleveren dan de verkoop van zijn elektrische auto’s. Het minen van bitcoin kost veel energie en daarom komt Tesla niet meer in aanmerking voor subsidies.

Daarnaast beweert Anonymous dat Musk nog meer op zijn kerfstok heeft. Ze spreken in de video over het instemmen van uitbuiting van kinderen en milieuvervuiling door het winnen van grondstoffen. Elon Musk zelf heeft nog niet gereageerd op de video.