andrew tate
Geld & Carrière

Het roemruchte leven van Andrew Tate: carrière, vermogen en verbanning van social-media

Hij noemt zichzelf een ‘Alpha Male’ die geen blad voor de mond neemt. Zijn controversiële uitspraken hebben hem wereldberoemd en schatrijk gemaakt, maar de schaduwzijde van deze ex-kickboxer en influencer komen steeds meer aan het licht. Laten we een kijkje nemen in het leven van Andrew Tate. Beroemd, berucht, en verbannen.

Wie is Andrew Tate?

Andrew Tate zag in 1986 het levenslicht in het Amerikaanse Chicago. Tate, de zoon van een succesvolle Afro-Amerikaanse schaakspeler, groeide echter op in Luton, een plaats in Engeland. Hij begon in zijn jeugdjaren met kickboksen, en niet onverdienstelijk, want hij won in 2016 maar liefst 17 van de 19 wedstrijden. Hij won in datzelfde jaar de wereldbeker van ISKA, en wist deze in 2013 nogmaals binnen te slepen.

Hij werd echter bij het grote publiek bekend door zijn spraakmakende deelname aan Big Brother in 2016. Hij sloeg (naar eigen zeggen met toestemming) een vrouwelijke deelneemster, waarna hij uit het programma werd gezet. Hierna begon hij zijn carrière op social-media. Door zijn controversiële uitspraken over antifeminisme en anti-woke groeide Tate uit tot een roemruchte mediapersoonlijkheid, wat hem miljarden weergaven op YouTube opleverde.

Oplichting met webcamsites

Andrew Tate werd een social-media persoonlijkheid waar niemand meer omheen kon. Hij kwam op elke tijdlijn voorbij, en wist zijn populariteit te gebruiken om geld te verdienen met discutabele webcam sites. Tate en zijn broer Tristan hadden verschillende webcamsites waarop klanten werden overgehaald om geld te storten voor ‘vrouwen die problemen hebben met gefilmde beelden’. Ze gaven later toe dat dit een oplichtingstruc was.

De twee broers hebben ook een website in beheer waarop mensen (vooral mannen) geld kunnen storten om te leren hoe ze net zo succesvol kunnen worden als de gebroeders Tate. Ondertussen dropte Andrew dagelijks zijn ongezouten meningen op social-media, wat telkens massaal werd gedeeld. Dat werd hem door veel mensen niet in dank afgenomen. Het regende klachten over vrouwonvriendelijke en seksistische uitspraken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Andrew Tate (@andrew.topg.tate)

Verbanning van social-media

De voormalige kickbokser werd door zijn controversiële uitspraken al eerder verbannen van Twitter. Onlangs deed ook Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, het lampje uit voor Tate. Hij had op het moment dat zijn Instagram-account werd verwijderd ruim 4,7 miljoen volgers. Om de zelfbenoemde vrouwenhater monddood te maken heeft TikTok de roemruchte influencer ook verbannen.

Tate is echter niet onder de indruk en is van mening van zijn verbanning op social-media zijn carrière alleen maar een boost zal geven. Het feit dat zijn verbanning wereldnieuws is zou zomaar kunnen betekenen dat hij nog gelijk gaat krijgen ook. Andrew Tate is als een bloedzuiger op je tijdlijn, en dat zullen we weten ook. Misschien kan hij nog wat fatsoenlijks leren van Conor McGregor.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Michael Turner (@412_mikey)

Het vermogen van Andrew Tate

Zijn uitspraken over vrouwen (hij noemde ze eerder intrinsiek lui), hebben hem niet alleen veel kritiek opgeleverd, maar hebben hem ook veel bekendheid gegeven. Zijn kickstart als kickbokser heeft hem geholpen bij het opbouwen van naamsbekendheid. Andrew en Tristan zijn op een strategische manier maar ook discutabele manier multimiljonairs geworden. Misschien dat het schaaktalent van hun vader in hun DNA ze heeft geholpen.

Inkomsten uit social-media, OnlyFans-accounts, en andere lucratieve, hetzij schimmige bedrijven zorgen ervoor dat Andrew Tate als een koning in Roemenië (waar zedendelicten minder zwaar worden bestraft) kan leven. Hij verhuisde nog niet zo lang geleden naar dit land. Hij heeft een geschat vermogen van 20 miljoen dollar. Misschien heeft hij het artikel gelezen over hoe de rijkste mensen steeds rijker worden.

andrew tate vermogen