Geld & Carrière

André Hazes vraagt voor 30 minuten optreden een half jaarsalaris

Andre Hazes kosten optreden half uur bedrag
André Hazes tijdens optreden in Ahoy Foto: Instagram @andrehazes

Na een turbulente periode in zijn carrière, staat André Hazes Jr. weer in de schijnwerpers. Ondanks een comeback die niet zo succesvol bleek als verwacht, vraagt André Hazes Jr. nog steeds een riant bedrag voor een optreden. Wist je dat Hazes de duurste Nederlandstalige artiest is om te boeken? De kosten voor een half uurtje Dré Hazes 

De onzekere comeback van André Hazes Jr.

Het is duidelijk dat André Hazes Jr. zijn plaats in de Nederlandse muziekwereld probeert te herwinnen. Dit komt na een mindere periode waarover hij meer vertelt in zijn documentaire. De twee nieuwe nummers die hij onlangs uitbracht, hebben ondanks alle verwachtingen de hitlijsten niet bereikt.

Dit heeft geleid tot een spoedberaad bij zijn platenmaatschappij, waar men zich zorgen maakt over het falen van de singles en de matige kaartverkoop voor zijn concert in Ahoy. Er wordt nu zelfs overwogen om zijn oude team opnieuw in te schakelen. Een team dat Hazes eerder had ontslagen, mogelijk in een poging om een nieuw pad in te slaan. Maar het lijkt erop dat deze drastische verschuiving in zijn carrière voorlopig niet de gewenste resultaten oplevert.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Andre Hazes (@andrehazes)

Terug naar oude geluid?

Het lijkt erop dat André’s poging om zijn oude volksmuziek achter zich te laten en nieuwe popliedjes te maken, geen vruchten afwerpt. Zijn oude muziekproducent, Edwin van Hoevelaak, heeft hier uitgebreid op RTL Boulevard over gesproken. Hij suggereerde dat deze muzikale verschuiving misschien te drastisch en te groot was voor de trouwe fanbase van Hazes.

Naast de zorgen over de muziek, zijn er ook problemen met de ticketverkoop voor zijn Ahoy-concert in november. Verschillende insiders, zoals Luuk Ikink en Rob Goossens, hebben gesuggereerd dat fans misschien niet meer geïnteresseerd zijn in André Hazes. Gelukkig voor Hazes heeft hij wel grof geld verdient met zijn documentaire!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Andre Hazes (@andrehazes)

De duurste Nederlandstalige artiest

Ondanks deze uitdagingen is André Hazes Jr. nog steeds de duurste Nederlandstalige artiest om te boeken. Voor een optreden van een half uur vraagt hij maar liefst €19.500. Dat is dus het halve jaarsalaris van Jan Modaal. Met dit bedrag staat hij een aardig stukje hoger dan achtervolgers Gerard Joling en Jan Smit!