Bekend & Beroemd

Dochter van voormalig Ajax-speler is bikinimodel en gaat viraal

amy-sonck-dochter-ajax-speler-wesley
(Foto: Instagram @amysonck)

Amy Sonck, de dochter van voormalig Ajax-speler Wesley Sonck, wordt vaak de knapste voetbaldochter op Instagram genoemd. Na een korte stop heeft ze haar volgers recentelijk weer eens aangenaam verrast met verleidelijke foto’s. Amy’s online aanwezigheid blijft zeker ook in Nederland niet onopgemerkt. Laten we eens nader bekijken wie Amy Sonck eigenlijk is en wat haar tot een van de populairste Vlaamse vrouwen op social media heeft gemaakt.

Populaire Instagram influencer

Amy Sonck werd geboren op 29 november 1999 en is nu dus 23 jaar oud. Haar Instagram account heeft al meer dan 196 duizend volgers, een aantal dat voortdurend blijft groeien. Dat ze regelmatig foto’s van zichzelf in trendy en sexy outfits op exotische locaties deelt draagt zonder twijfel sterk bij aan haar populariteit.

Amy ging viraal toen enkele jaren geleden begon met bikini-foto’s plaatsen. Die verspreidden zich razendsnel en in slechts twee maanden tijd groeide haar aantal volgers van 600 naar 15.000. De teller bleef lopen en nu is de 200.000ste volger in zicht. Ze werkt samen met verschillende kledingmerken en groeide inmiddels uit tot een populaire influencer in Vlaanderen en ook haar bekendheid in Nederland neemt toe. amy-sonck-dochter-ajax-speler-wesley

De beroemde Ajax-vader van Amy Sonck

Amy is de dochter van de voormalige voetballer Wesley Sonck, die we in Nederland nog kennen van zijn tijd bij Ajax, van 2003 tot en met 2005. In 46 wedstrijden voor de Amsterdamse club kwam hij tot 15 doelpunten. Ook speelde hij bij Borussia Mönchengladbach en Club Brugge en kwam hij uit voor het nationale team van België: 24 doelpunten in 55 interlands.

Hoewel haar vader haar liefde voor voetbal heeft bijgebracht, heeft Amy zelf nooit de sport beoefend. In plaats daarvan heeft ze een carrière als influencer opgebouwd, wel met in het begin enige aarzeling van haar vader. Haar vroege bikini-foto’s op Instagram waren bijvoorbeeld tegen de wensen van vader Wesley, die zich ongemakkelijk voelde bij de media-aandacht voor zijn dochter.

Amy Sonck en de voetbalwereld

Niet alleen vader Wesley, maar ook de vriend van Amy komt uit de voetbalwereld. Ze heeft een relatie met Arno Van Wassenhove, een doelman bij RFC Wetteren. Een club die uitkomt in de Tweede Nationale divisie in België.

Amy Sonck ontvangt veel aandacht, niet alleen van fans, maar ook van voetballers. Ze geeft toe dat ze berichten krijgt van bekende voetballers, maar probeert hier neutraal over te blijven. Haar vader reageert op deze berichten met humor. Hij zegt vaak dat de mannen moeten wachten tot hun eigen dochters oud genoeg zijn, en kijken hoe ze reageren als het om aandacht voor hun eigen dochter gaat.

amy-sonck-dochter-ajax-speler-wesley

De tv carrière van Amy Sonck

Hoewel Amy dus niet in de voetsporen van haar vader trad op voetbalgebied, doet ze dat wel op een ander vakgebied. Wesley Sonck bouwde namelijk na zijn voetbaltijd een carrière op als voetbalanalist bij de Vlaamse televisie. Amy is sinds juni te zien in het tv-programma Extramy op de Vlaamse zender VTM Go.

In dit programma stort Amy zich in elke aflevering op een extreme sport. De uitdaging is dat ze slecht 1 dag krijgt om het te leren, met behulp van een professionele atleet. In de eerste afleveringen zagen kijkers Amy parachutespringen, kickboksen en motorcrossen.