Media

Amsterdam Open Air slaat nieuwe richting in: dit is de ultieme festivalplayground

amsterdam open air 2023

Amsterdam Open Air (AOA) presenteert op 3 en 4 juni een vernieuwde versie van het populaire stadsfestival. AOA is altijd al een afspiegeling geweest van het Amsterdamse nachtleven en de creatieve initiatieven in de hoofdstad. In de periode na corona is er een nieuw speelveld ontstaan waarbinnen het publiek nieuwe smaken, verwachtingen en behoeftes heeft. Daarom heeft AOA veel nieuwe initiatieven uit de stad omarmd, de samenwerking gezocht met verfrissende organisaties en gekozen voor een line-up met daarin veel artiesten die niet eerder op AOA te zien waren.

Amsterdam Open Air 2023

We merken dat de festivalbezoeker meer dan ooit geprikkeld en verrast wil worden”, aldus Thomas Gurney-Champion, Creative Director van AOA. Vanuit dit uitgangspunt zijn we naar de tekentafel gegaan en hebben we AOA volledig opnieuw onder de loep genomen.” AOA viert nog altijd de grootste diversiteit aan muziekculturen in Amsterdam, daarnaast is er vernieuwing gezocht in de samenwerking met nieuwe creatieven. Zo is er gekozen voor een nieuwe huisstijl door samen te werken met de New Yorkse kunstenares Johana Kroft.

Op basis van Artificial Intelligence heeft Kroft 3D art gemaakt dat de basis vormt voor de nieuwe visuele identiteit. Naast de nieuwe look & feel is de samenwerking gezocht met Kanaal40, die een area met interactieve (micro)pop muziekvideo’s host. Ook is de creatieve community Heesterveld uit Amsterdam Zuid-Oost dit jaar aanwezig, alsook techno duizendpoot Intercell, het undergroundplatform van Tropical Lazerstorm en de live radio van Amsterdamprijs 2022-winnaar Echobox. Naast het populaire house collectiefWavy, is ook Supernature, bekend van hun kleurrijke queer feesten, erbij.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Amsterdam Open Air (@amsterdamopenair)

Dikke line-up

Deze nieuwe benadering van AOA vertaalt zich ook in een spannende line-up, die het festival een frisse nieuwe impuls geeft. Zo zal de grote Open Air stage meerdere gezichten hebben, met in de middag een meer op pop gericht programma met live-acts als Goldband, Froukje, De Jeugd van Tegenwoordig, Claude en sor met strijkkwartet. ’s Avonds wordt het een elektronisch paradijs met de Nederlandse festivalprimeur van Astra Club (DJ Tennis & Carlita) en KILIMANJARO. En daarnaast met Marlon Hoffstadt, DJ EZ, Philou Louzolo, Elias Mazian, Luuk van Dijk en Bella.

Op de andere stages is techno sterk vertegenwoordigd met namen als Dax J, Blawan, Charlie Sparks, CLTX, Mama Snake. House liefhebbers kunnen hun hart ophalen bij exclusieve back 2 back sets van Benny Rodrigues b2b Chris Stussy en Carlos Valdes b2b Steffi. De Berlijnse Cinthie komt met een speciale live set op zaterdag en de set van headliner Enzo Siragusa samen met Toman belooft een hoogtepunt te worden op de zondag. Minimal liefhebbers kunnen rechts vooraan staan bij onder andere Sonja Moonear. Ook Afrikaanse elektronische muziek wordt goed vertegenwoordigd door onder andere DBN Gogo, Buruntuma, Philou Louzolo, Cincity.

Amsterdam Open Air 2023
Datum: 3 & 4 juni 2023
Tijden zaterdag: 12:00 – 23:00 uur
Tijden zondag: 13:00 – 23:00 uur
Locatie: Gaasperpark, Amsterdam
www.amsterdamopenair.nl