Media

Amsterdam Dance Event 2023: dit zijn de 8 leukste feestjes dit jaar

ade-amsterdam-dance-event-2023-tips
Foto: DGTL

Oktober staat in Amsterdam bekend om 1 ding, namelijk: Amsterdam Dance Event. Het is een week-lange bijeenkomst waar liefhebbers van elektronische muziek samen komen. Oftewel 5 dagen en nachten lang feesten tot je er bij neervalt. Naast de festivals zelf zijn er ook conferenties en workshops die rondom deze muziekwereld draaien. Maar door de vele feestjes zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Welke feestjes en artiesten zijn het echt waard? Wij hebben ze voor je op een lijstje gezet.

1. Oliver Heldens

Onze eigen Nederlandse held Oliver Heldens draait op woensdag in de Melkweg. Hij trapt hier samen met andere artiesten ADE 2023 af in dit poppodium. De line-up belooft heel vet te worden vol met special guests. Met zijn futuristische house beats gaat hij de hele tent op z’n kop zetten. Vorig jaar was een groot succes dus het belooft dit jaar ook weer veel goeds. Zorg er wel voor dat je je oren goed beschermt in dit soort kleine locaties.

2. Kraak & Smaak (Live XL)

Voor een andere topper in de Melkweg moet je zijn bij Kraak & Smaak. Zij zijn een Nederlands trio uit Leiden die al sinds 2003 muziek maken. Ze zijn van alle markten thuis met hun elektronica, disco, house en funk genres. Normaal gesproken zijn zij als trio al geweldig op het podium, maar dit jaar met een XL variant maken ze er een nog groter spektakel van. Terwijl de intieme sferen van de Melkweg aanwezig blijven. Kraak & Smaak kun je bewonderen op de donderdag.

7x-feestjes-amsterdam-dance-event-

3. Pleinvrees

Op donderdag trapt Pleinvrees Amsterdam Dance Event af in de Westerunie. Op het programma staan onder andere Nora En Pure, Susan Right en Oliver Weiter. Bij Pleinvrees staan je altijd onvergetelijke herinneringen te wachten op de dansvloer. Met hun house en techno genre en hun melodische sounds zitten ze bij iedereen qua muzieksmaak goed. Mocht je donderdag niet kunnen hebben ze vrijdag nog een feestje in de Westerunie.

4. DGTL House of Love by Folamour

Folamour is al jaren onderdeel van de DGTL-familie en zal nu ook weer op vrijdagnacht met andere artiesten de NDSM-werf domineren. Met onder meer een energieke set van publieksfavoriet Jayda G en de bruisende energie van dj David Funk, wordt het ongetwijfeld een set vol met EBM en disco. Met de funky disco tunes van Folamour erbij wordt dit een waar spektakel. Daarnaast heeft DGTL nog 5 andere evenementen met onder andere Peggy Gou en Bicep. Check het voordat de events uitverkocht zijn.

7x-feestjes-amsterdam-dance-event

5. Into the Woods Amsterdam Dance Event

Ieder jaar reist het bosrijke festival uit Amersfoort af naar Amsterdam om de NDSM-werf te veranderen in een magisch festijn. Met waanzinnige kunstinstallaties, betoverende lichteffecten en een line-up waarvan je mond open zakt. Op Into the Woods zijn verschillende stages met verschillende genres muziek en rustplekken toegevoegd waar je kunt chillen. Zodat je het gedans kunt afwisselen met een oase van rust. Je kan je kaarten alleen nog maar kopen via Ticketswap. Zowel op vrijdag als zaterdag.

6. Intercell X Partiboi69 Presents Area 69

Een bijzondere ervaring met niemand minder dan de geweldige Partiboi69, die de meest buitenaardse optredens bezorgt. Met allerlei andere artiesten beloofd dit een te gekke avond te worden met een pittig randje. Het bevindt zich in de Warehouse Elementenstraat, waar Intercell alle events uitspeelt deze ADE. Je kunt Partiboi69 op de zaterdag zien schitteren. Er zijn dit jaar weer veel artiesten van eigen bodem. Ook Nederlander Martin Garrix kun je aanschouwen op ADE.

7. No Art @ Hollandsche Manege

No Art kan natuurlijk niet ontbreken als het gaat om Amsterdam Dance Event. Op vrijdag, zaterdag en zondag zal het legendarische duo weer in de Hollandsche Manege staan. Als het net zo goed wordt als vorig jaar, dan kunnen we veel verwachten. Hun house en elektronische muziek brengt je in een trans waar je de gehele dag niet meer uitkomt. Inmiddels zijn alle tickets uitverkocht dus wordt het ook Ticketswap in de gaten houden tot je een kaartje kunt bemachtigen. Op de website van Amsterdam Dance Event vind je overigens alle events met links naar de tickets.

-7x-feestjes-amsterdam-dance-event-

8. Dave Clarke Present @ Melkweg

De achttiende editie van Dave Clarke Presents tijdens ADE in Melkweg. Al jaren cureert hij zonder opsmuk de scherpste line-ups voor dé langstlopende techno nacht van het festival. Van de intense grooves van Dasha Rush en Oscar Mulero tot het industriële geluid van Surgeon en Regis die live als British Murder Boys geen genade kennen. Voeg daar een dosis gruizige electro aan toe van Alienata en Terence Fixmer met Douglas McCarthy (frontman Nitzer Ebb) en de toon is gezet. Een brutalistische clubnacht met punk attitude die het beste van het verleden en heden combineert.