Amazon Prime Video beste films
Film & Serie

De 5 beste films op Amazon Prime volgens IMDb

Amazon Prime Video, of kortweg Prime Video of Prime, is de streamingdienst van Amazon. Het aanbod van Prime is enorm en sinds kort heeft Prime zelfs eigen originals, denk aan de Nederlandse film De Oost. Daarnaast hebben ze veel klassiekers in hun aanbod die je gezien moet hebben. Wij hebben daarom de 5 beste films op Amazon Prime, volgens IMDb, voor je op een rijtje gezet.

Beste films op Amazon Prime

Over smaak valt natuurlijk te twisten. Echter bestaat deze top 5 echt uit titels die je gezien moet hebben. Stuk voor stuk geweldige verhalen en fantastische acteurs. Het zijn voornamelijk klassiekers van ‘vroeger’ maar dat neemt niet weg dat ze het kijken meer dan waard zijn. Blijf ons volgen, binnenkort publiceren we de verborgen pareltjes op Amazon Prime.

5. The Green Mile

The Green Mile een klassieker met veel diepgang. Paul Edgecomb, gespeeld door Tom Hanks, ontmoet John Coffey (Michael Clarke Duncan). John is veroordeeld voor het vermoorden van een paar jonge dames. Maar Coffey heeft niet de houding van een moordenaar. Paul begin zich steeds meer af te vragen of John wel de dader is van de moorden. Schitterende film die je gezien moet hebben!

IMDb score: 8.6

4. Forrest Gump

Run, Forrest, Run! Deze zin kent iedere filmliefhebber. Forrest Gump inspireert mensen met zijn kinderlijke optimisme. Maar één persoon waar Forrest het meeste om geeft is misschien wel het moeilijkst te redden – zijn jeugdliefde, de lieve maar verontruste Jenny. Een soort hedendaags sprookje met wederom Tom Hanks.

IMDb score: 8.8

3. Fight Club

Fight Club is een Amerikaanse film uit 1999 gebaseerd op de roman Fight Club van Chuck Palahniuk. Met geniale rollen van Brad Pitt en Edward Norton. De twee verveelde mannen vormen een ondergrondse club met strikte regels en vechten tegen andere mannen die hun alledaagse leven beu zijn. Absurde, maar steengoede film.

IMDb score: 8.8

2. Pulp Fiction

De klassieker der klassiekers. Vincent Vega (John Travolta) en Jules Winnfield (Samuel L. Jackson) zijn huurmoordenaars met een voorliefde voor filosofische discussies. Dit leidt tot bizarre situaties. Onder geweldige regie van Quintin Tarantino. Pulp Fiction moet je hebben gezien!

IMDb score: 8.9

1. The Godfather

The Godfather is de beste maffia film ooit gemaakt, hier valt niet over te discussiëren. Welk deel het beste is, is wel vaak onderwerp van discussie. Toch krijgt deel 1 het beste cijfer. Met Al Pacino op z’n allerbest.

IMDb score: 9.2