Geld & Carrière

Amazon volgens insiders van plan om Bitcoin betalingen te accepteren

bitcoin, amazon

Voor alle hodlers was het vannacht heerlijk wakker worden. De koers knalde flink omhoog en we lijken weer in een bull market terecht te zijn gekomen. Een mogelijke redenen van de stijging is het nieuws rondom Amazon. Een anonieme bron binnen het bedrijf heeft onlangs uitgelekt dat de e-commerce reus van plan is om Bitcoin als betaalmiddel te gaan accepteren.

Amazon x Bitcoin

Dit vertelde de bron tegen de Londense krant City A.M. Volgens deze bron is Amazon van plan betalingen met de cryptocurrency vanaf eind 2021 te accepteren. Dit is pas een van de eerste stappen die Amazon van plan is rondom cryptocurrency.

In het artikel staat dat het niet alleen om betalingen gaat, maar uiteindelijk het integreren van totale nieuwe werkwijzen. Wat dit precies inhoudt is nog niet duidelijk gemaakt. Wel gaf de bron aan dat er naast Bitcoin ook gekeken zal worden naar onder andere Ethereum, Cardano en Bitcon Cash.

Amazon currency?

Naast deze bekende coins is Amazon ook onderzoek aan het doen naar een eigen coin. Volgens de bron zal deze in 2022 gelanceerd worden. Alle speculatie en geruchten passen goed bij een vacature die Amazon onlangs online zette. Het ging hierbij om een “Digital Currency and Blockchain Product Lead”.

Deze nieuwe vacature moet een nieuwe stap zetten in kennis en expertise rondom Blockchain, ledgers, centrale banken en crypto in het algemeen. Dit is niet de eerste keer dat Amazon mensen zoekt met crypto-expertise. Stay tuned!