allied op netflix Brad Pitt
Netflix

Oorlogsdrama Allied op Netflix – kijken of skippen?

Brad Pitt en Marion Cotillard spelen in Allied twee spionnen in de Tweede Wereldoorlog die verliefd op elkaar worden, en mee worden gesleurd in een ouderwetse romantische spionagethriller. De film uit 2016 is vanaf vandaag te zien op Netflix.

Allied op Netflix

In de film speelt Brad Pitt een Canadese inlichtingenofficier en Marion Cotillard een Franse verzetsstrijder. Ze werken in de film samen voor een missie, en worden verliefd op elkaar. Allied is een romantische spionagethriller die voelt alsof het in de jaren ’40 gemaakt had kunnen zijn.

Het is een film die uitpuilt van prop-vliegtuigen, nazi’s en een hele hoop passie en romantiek. Misschien zijn deze elementen voor bepaalde kijkers een afknapper, maar toch wist deze film ons enigszins te raken. Allied is niet gebaseerd op een waargebeurd verhaal; het is een film-achtig brouwsel.

Allied – kijken of skippen?

Allied is een boeiende film waarin de spanning duidelijk voelbaar is. Toch heeft de climax ervan ons een beetje teleurgesteld (zonder spoilers te verklappen). Dat neemt niet weg dat het acteerwerk van Brad Pitt, zoals we van hem gewend zijn, overtuigend is.

Allied probeert met alle macht vreugde en liefdesverdriet in evenwicht te brengen, maar slaagt er voor de helft in. Ben je een fan van old-school entertainment? En ben je een fan van Brad Pitt? In dat geval zeggen we volmondig: kijken! Verwacht echter niet een film die je je jaren later nog herinnerd.

allied op netflix

Films en series op Netflix

Wekelijks schrijven we over de populairste en meest recente titels die uitkomen op alle beschikbare streamingdiensten. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de aankomende films & series? Houdt onze website dan goed in de gaten, of lees eens één van deze artikelen: