Duur ritje: dit kostte de allerduurste snelheidsboete ter wereld
Wheels

Duur grapje: dit kostte de allerduurste snelheidsboete ter wereld

Wanneer je dacht dat de benzineprijzen duur zijn, dan heb je nog geen kennisgemaakt met de allerduurste snelheidsboete ter wereld. We moeten toegeven dat we nooit blij worden van een boete. Wie wel? Dit is echter wel een heel duur ritje geworden. Deze man is de grote nog onofficiële recordhouder van de duurste snelheidsboete in de wereld.

Snelheidslimiet overtreden duur grapje in Zwitserland

Wanneer je zegt dat je Zwitserland bent tijdens een conflict dan ben je neutraal. En in de meeste gevallen is Zwitserland ook neutraal. Maar als het gaat om een snelheidsovertreding zijn ze niet meer zo coulant. In Zwitserland werkt het zo: de hoogte van een snelheidsboetes in Zwitserland wordt boven een bepaald tempo bepaald op basis van je inkomen.

Dus pakt de politie je met een snelheid boven de 35 km/u? Dan zullen ze aan de hand van je inkomen kijken hoe hoog je snelheid moet zijn. Volgens de ANWB ben je onder de 35 km/u maximaal 600 euro kwijt. Dat is alsnog een hoop veel geld! Maar niet de allerduurste snelheidsboete ter wereld.Duur ritje: dit kostte de allerduurste snelheidsboete ter wereld

Snelheidsboetes in Nederland

In Nederland gelden er voor de autosnelwegen vaste bedragen. Al gelden er bij werkzaamheden andere bedragen. Hier een overzicht van de snelheidsboetes wanneer je op de autosnelweg rijdt:

  • 5 km/h: 31 euro
  • 10 km/h: 65 euro
  • 15 km/h: 123 euro
  • 20 km/h: 177 euro
  • 25 km/h: 235 euro
  • 30 km/h: 302 euro
  • 35 km/h: 378 euro

Rij je harder dan 40 km per uur? Dan kan je een strafbeschikking krijgen! Wist je dat als jij door rood licht rijd je zo 250 euro lichter bent? Als je wordt betrap dan heb je een flinke boete te pakken. En vergeet je weleens je veiligheidsgordel om te doen? Dan betaal je 150 euro.

Dit kostte de allerduurste snelheidsboete ter wereld

In 2010 was er een 37-jarige Zweed met Mercedes SLS AMG. Hij reed met een snelheid van 290 km/u in Zwitserland. Dat is dus 170 km/u harder dan is toegestaan. De auto is goed voor een snelheid van 320 km/u. De 6,2 liter V8 in de SLS produceert namelijk 571 pk en kan dus aardig snel. Dat betekent niet dat je dat ook daadwerkelijk zo snel moet rijden.

De 37-jarige Zweed werd gearresteerd en kreeg een boete van maar liefst 1,08 miljoen Zwitserse frank. Dat is dus 1 miljoen dollar. In Nederland kom je dan ongeveer neer op 720.000 euro. Een flink bedrag dus.

Officiële record van de duurste snelheidsboete

De boete van 1,08 miljoen Zwitserse Frank is echter niet officieel vastgesteld door de Guinness World Records. Het record staat namelijk nog op de naam van een Zwitserse miljonair. In hetzelfde jaar dat de boete van 1,08 miljoen Zwitserse Frank werd uitgedeeld was er een bestuurder die 137 km/u reed waar je maar 80 mocht rijden.

De man reed in een Ferrari Testarossa. Op basis van zijn vermogen (19 miljoen euro) werd de boete uiteindelijk vastgesteld op 240.000 euro.