Film & Serie

Sacha Baron Cohen brengt controversiële personage Ali G weer tot leven

ali-g-stand-up-tour
(Foto: Instagram @foole)

De veelbesproken komiek Sacha Baron Cohen keert zeer waarschijnlijk terug met Ali G, het controversiële personage waarmee hij eind jaren 90 voor het eerst beroemd werd. Volgens insiders werkt Cohen aan een stand-up tour waarin Ali G een rol gaat spelen. Dit is wat we weten over dit nieuwe project.

Baron Cohen blaast Ali G nieuw leven in

Het lijkt erop dat Baron Cohen werkt aan een stand up tour waarin zijn typetje Ali G een rol zal spelen. Het werk ligt nu echter even stil, omdat Baron Cohen de huidige stakingen niet wil doorkruisen. Hoewel er geen sprake is van een nieuwe film in ontwikkeling, blijkt uit bronnen dat de Britse schrijver en acteur toch strikt deelneemt aan de huidige stakingen volgens de regels van de Screen Actors Guild (SAG) en Writers Guild of America (WGA).

Een bron dicht bij Baron Cohen benadrukte dit standpunt tegenover het gezaghebbende Amerikaanse entertainment tijdschrift Variety. In 2021 blies de komiek de rapper uit Staines al eens nieuw leven in. Dat gebeurde tijdens een geheime show in The Comedy Store in Sydney, Australië. Hij vertelde destijds: “Ik wilde gewoon het podium opgaan, wat rommelen en zien hoe Ali G zou zijn met een publiek erbij. Het was echt leuk.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JOE (@joe_co_uk)

Baron Cohen speelde ook Borat en Bruno

In de vroege jaren 2000 ontwikkelde Baron Cohen een op zichzelf staande serie genaamd “Da Ali G Show”, waarin hij terugkeerde als het gelijknamige personage en ook twee nieuwe typetjes introduceerde: Borat, een Kazachse verslaggever die blijkbaar niet erg bekend was met het Westen, en de Oostenrijkse fashionista Bruno.

De serie liep drie seizoenen, waarvan de laatste twee werden opgepikt door streamingsplatform HBO in de Verenigde Staten. Alle drie de personages kregen hun eigen spin-off films, waaronder “Ali G Indahouse,” “Bruno” en “Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan.”

Ali G dook voor het eerst op in 1988

Dit jaar viert Ali G zijn 25-jarig jubileum. Baron Cohen speelde hem voor het eerst in 1998 in een sketch serie genaamd “The 11 O’Clock Show”, die werd uitgezonden op de Britse zender Channel 4. Zijn sketches, waarin Ali G absurde interviews afnam met publieke figuren, waaronder Donald Trump, toen nog zakenman, zorgden al snel voor grote successen en een cult status.

Nieuwe mijlpaal in carrière

In 2020 werd Borat al nieuw leven ingeblazen met een tweede film, “Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan.” Sacha Baron Cohen blijft verrassen met zijn onconventionele en vaak controversiële aanpak, en de terugkeer van Ali G markeert zeker een nieuwe mijlpaal in zijn opmerkelijke carrière.