Aldis whisky van €15 tot beste van de wereld verkozen
Life

Aldi’s whisky van €15 tot beste van de wereld verkozen

Vergeet de stoere, 30 jaar oude malt whisky’s waar je een godsvermogen voor moet neerleggen. De beste whisky ter wereld komt gewoon een uit betaalbare fles van de Aldi. Hun whisky’s zijn tijdens een blindproeverij namelijk beloond met maar liefst twee gouden medailles.

Op de Spirits Business Scotch Whisky Masters werden twee inzendingen van de Aldi met het hoogste eremetaal beloond. Het gaat om de Highland Black Scotch Whisky en de Islay Single Malt Scotch Whisky. Beide ‘budget’ whisky’s werden binnen hun eigen categorie tijdens een blindproeverij als beste en lekkerste whisky ervaren.

Winnaars

De 8 jaar oude Highland Black Scotch Whisky won in de categorie blends tot en met 12 jaar de eerste gouden plak voor de Aldi. Daarmee versloeg de whisky van omgerekend 15 euro andere whisky’s die bijna drie keer zo duur waren.

Aldi’s tweede gouden plak was voor de Glen Marnoch Islay Single Malt die in de categorie Single Malts gedestilleerd in Islay de competitie achter zich liet. Met een prijskaartje van 19,95 euro wordt maar weer eens bewezen dat kwaliteit echt niet duur hoeft te zijn.

Aldi’s whisky van €15 tot beste van de wereld verkozen 01

Julie Ashfield, managing director van Aldi UK was wederom erg te spreken over de resultaten van hun whisky’s: “Dit is het tweede jaar dat onze Highland Black Scotch Whisky tot de beste van de wereld is uitgeroepen en we zijn blij dat ‘onze’ whisky weer zo goed heeft gepresteerd.”

Een kleine maar

Helaas hebben we voor de Nederlandse whisky liefhebbers slecht nieuws. Supermarkten mogen hier geen sterke dranken verkopen en dat geldt dus ook voor Aldi. Zou je deze whisky’s toch graag willen proeven dan zal je toch een ritje naar de UK moeten maken. Of je moet kijken of je ergens op internet een fles kan bestellen.