hutsbal
Food & Drinks

Aldi komt met de hutsbal: de perfecte snack voor donkere dagen

Een Hollands feestje is niet compleet zonder bitterballen, toch? Aldi komt daarom met een speciale editie van de bitterbal: de hutsbal. Dat is een bitterbal met een hutspot vulling. Ideaal voor een feestje tijdens de koude winterdagen, want hutspot is nu eenmaal een wintergerecht. Wij namen de proef op de som en hebben de hutsbal eens goed tegen het licht gehouden.

Een bitterbal gevuld met hutspot

Gooi de frituurpan maar vast aan, want Hollandser dan vandaag wordt het niet. De hutsbal is binnenkort te verkrijgen in de winkels van de Duitse grootgrutter, misschien zijn ze te eten bij een goed glas Affligem bier. Aldi gaat deze gepimpte winterversie van de bitterbal dus zelf ook in de schappen leggen. Wat kunnen we verwachten? En waar stoppen ze de rookworst in? Dit zijn de culinaire levensvragen die bij ons opkomen als we de hutsbal zien.

Gaan we de mosterd vervangen met rundvleesjus? De wintertijd zal het leren. We weten wel dat er uitjes zijn te vinden in de hutsbal, dat is in ieder geval een pluspunt. Het nieuws werd met veel bombarie en een Nederlands vlaggetje gepresenteerd op de Instagram-pagina van Aldi. De reacties eronder zijn verschillend. Er wordt zelfs gesproken over ‘de verkrachting van de echte bitterbal’.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ALDI Nederland (@aldi.nederland)

De hutsbal moet Nederland veroveren

Wanneer deze revolutionaire bitterbal in de winkels komt te liggen is nog niet bekend. Aldi heeft aangegeven dat dat ‘binnenkort’ zal zijn. Als dit een succes wordt dan zou het ons niets verbazen als ze het assortiment uit gaan breiden met een hachéebal, de boerenkoolbal of de stoofpotjesbal. We weten niet hoe degene op het idee is gekomen om de hutsbal te verzinnen, maar origineel is het zeker. Of ze er in de kroeg op zitten te wachten is echter nog maar de vraag.

Aldi heeft wel vaker goede deals, maar dit culinaire uitstapje zagen we nog niet eerder voorbijkomen. Met de smaakpapillen op standje nostalgie zal het best te eten zijn, maar of het een echte winterhit wordt dat weten we alleen zodra de ballen op de markt zijn. Tot die tijd is het afwachten. Je kunt de hutsbal zelf ook in elkaar stampen, leuk voor op een regenachtige herfstdag. Het recept zie je door op deze link te rammen.

@sterkindekeuken.nl Deze winter wordt de Hutspot Bitterbal helemaal hot 😜 Het idee van de #hutsbal is van @aldi.nederland en is echt top! 😍 #aldi #partner #eten ♬ origineel geluid – SterkInDeKeuken.nl