Food & Drinks

Last van een kater? Volg deze 7 stappen om iedere kater te genezen

alcohol drank kater4

Katers lijken de manier te zijn waarop het lichaam je herinnert aan de gevaren van teveel genieten. De oorzaken zijn precies zo verschillend als de symptomen. Katers beginnen nadat het alcoholgehalte in het bloed begint te dalen. Volgens sommige experts treden de ergste symptomen zelfs op wanneer de niveaus nul bereiken.

Alcohol kater

Het is misschien een open deur, maar uit onderzoek is gebleken dat lichte en matige drinkers gevoeliger zijn voor een kater dan zware drinkers. Er is echter ook tegenstrijdig onderzoek dat aantoont dat mensen die alcoholisme in de familie hebben ervaren ook zwaardere katers hebben. Maar wat kun je eraan doen? Wij hebben de 7 beste stappen op een rijtje gezet.

1. Bestrijdt vuur met vuur

Alcohol drinken om de symptomen te verzachten, het is gewoon een kwestie van uitstellen natuurlijk. Het idee hierachter is dat een kater een vorm van ontwenning is. Dus een drankje drinken terwijl je een kater hebt werkt wel degelijk. Toch raden de meeste experts het gebruik van alcohol als katerremedie af. Je herstelt het namelijk niet, maar je verlengt de kater op lange termijn.

2. Drink genoeg vloeistoffen

Van alcohol moet je meer en vaker plassen. Dit komt omdat het de afgifte van vasopressine remt, een hormoon dat het urinevolume van de nieren vermindert. Als je last hebt van diarree, zweten of braken, ben je uitgedroogd. Hoewel misselijkheid het moeilijk kan maken om iets naar binnen te krijgen, kunnen zelfs een paar slokjes water je ontnuchtering versnellen.

alcohol drank kater2

3. Koolhydraten

Drinken kan de bloedsuikerspiegel verlagen, dus in theorie kan vermoeidheid en hoofdpijn van een kater veroorzaakt worden doordat je te weinig brandstoffen hebt binnen gekregen. Bovendien vergeten veel mensen te eten als ze drinken, waardoor de bloedsuikerspiegel verder daalt.

4. Vermijd donker gekleurde alcohol

Experimenten hebben aangetoond dat heldere dranken, zoals wodka en gin, minder vaak katers veroorzaken dan donkere gekleurde dranken, zoals whisky en rode wijn. De belangrijkste vorm van alcohol in alcoholische dranken is ethanol, maar de donkere varianten bevatten chemisch verwante verbindingen (soortgenoten), waaronder methanol. Dit zorgt voor heftigere katers.

5. Neem een ​​pijnstiller, maar geen Tylenol

Aspirine en ibuprofen kunnen helpen bij de hoofdpijn en alle andere pijntjes. Gebruik geen paracetamol. Als er alcohol in je systeem blijft hangen, kan dit de toxische effecten van paracetamol op de lever versterken. Laat deze dus links liggen.

6. Drink koffie of thee

Cafeïne heeft misschien geen speciale krachten, maar als stimulerend middel kan het helpen bij de duizeligheid. Koffie is echter een diureticum, dus het kan uitdroging verergeren. Belangrijk dus om altijd een glaasje water naast je zwarte bakkie pleur te hebben.

alcohol drank kater3

7. Vitamine-B en zink

Een studie uit The Journal of Clinical Medicine bestudeerde diëten van mensen 24 uur voor en na overmatig drinken. De resultaten waren gebaseerd op het feit dat de deelnemers vertelden wat ze daarvoor hadden gegeten. Ze ontdekten dat de ondervraagden die daarvoor voedsel met veel vitamine-B en zink hadden gegeten, minder last hadden van klachten.

alcohol drank kater1